Thursday, 20 September 2012

Kitchen Disaster.

Plan nak buat puding caramel.
Sekali bila dah jadik, rasanya macam taufu fa.
Erghh!


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

8 comments:

blu4sky said...

hahahahha...teringat my own kitchen disaster with cream caramel pudding ni...org yg bagi resepi tu bagi resepi salah.. terlebih air...kukus 8 jam masih juga cair..last2 letak serbuk agar2 baru lerr keras..sabau je lah..

anakdara said...

Byk aik kah ngkah ktk?kmk pun rasa telor gilak..kurang vanilla essence kali haha

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

I tend to try the new recipe that suits with what I have in my pantry. So, saya coba la recipe ni. Ia mengeras tapi selepas 2 hours plus dlm oven, berchenta ok tunggu!

DeLancrettLurpak said...

Anakdara,

Aok k.sue, kmk pun rasa telur gilak, bencik ku!

Nor Azlina Yusof said...

Saya la kalau nk masak caramel beli yg instant ja..sebab masih fail masak dessert..nk lagi senang beli kt pasar ja..rm 3..dapat la sepotong..

m.u.l.a.n said...

selalu terjadi kat dapur sini.. selalunya resipi betol tapi kekdahnya tak sabar & tukar resipi ikut kata hati sbb rasa terer..

DeLancrettLurpak said...

Azlina,

Kat sini ada je jual dalam tubs, 4 tubs tu berapa pence je pun, tapi sebab kononnya nak bawak ke rumah orang, tu yang nak buat sendiri, hehehe

DeLancrettLurpak said...

M.u.l.a.n,

Ni saya ikut resepi sebijik-sebijik tau, tensi betol!

Related Posts with Thumbnails