Tuesday, 4 September 2012

First Time

Ye, saya baru first time makan macaron. Last year pegi France saya tak beli pung, sebab saya ni takut manis yg manis leting tu. Ni colleague opis bawak ole-ole macaron dari Grenoble, France. Boleh tahan rasanya, takle manis gila. Tapi takde peanut butter flavour, so nanti dah ada kekuatan mental dan fizikal, saya nak try la buat peanut butter macaron , hehehe.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

10 comments:

Kazaztan Team said...

hebat kamu reti buat

makcikkantin said...

Pernah makan........manis tu........pernah buat rasa without filling ok tapi surface like muka w jerawat batu...

Dr Singa said...

saya pernah beli yang kar DrdaddyZiyyad

sodappppp !!

T said...

I love Macaron. Most places I bought it from tend to be good, but there was this one time I had the manis leting Macaron. Nak campak je balik the Macaron out. It was so bad, tapi rupa paling cantik. The other time, i had the super manis was in Malaysia. Semua terkial-kial nak makan. So funny.
I tried to make them once using David Lebovitz recipe. It was pretty good, i think the dutch-processed cocoa balance the sweetness really well. Even yang kosong was good.

suhana azlin said...

sila sila...sgt gagah kamu kalau buat sendiri hehe...aku pernah beli sekali habis di bantai dek mya je semuanya, tak nak share langsung hihi...

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Saya tak pernah buat lagi la kak, tapi resepi mmg saya dah lamaaaaa bookmark, hehe

DeLancrettLurpak said...

McKantin,

Kalau buat dan abis dimakan, takpala kan. Saya ni dok risau, kalau buat, sapa yg nak perabih..

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Saya mmg nak try yg wife DaddyZiyyad buat tapi tunggu balik Malaysia end of this year. Kalau ada masa, bolehla kita berjumpa ek Ibusinga :)

DeLancrettLurpak said...

T,

tu lah I takut nak beli, dah mahal kan. Tapi nanti pi London, saya nak pi beli dkt Laduree Harrods la, nak buat as the benchmark, hehee

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

At least abis ok, ni mmg tunggu aku makan sorang2 la benda tu, laki aku haram la nak sentuh, hish!

Related Posts with Thumbnails