Saturday, 22 September 2012

Busy uols!

Ye, jiran saya dah nak balik for good, sobs sobs. Itulah kontena 20footer beliau dan budak lelaki itu budak undergrad di Bristol yg saya kurang pasti namanya. Kami asik berulang ke rumah jiran, tlg apa yg patut, dan of course position saya adalah di kitchen department. Pagi tadi saya dan jiran buat nasi lemak, terpaksa buat sambal dua rounds, sbb ramai yg dtg menolong, syukur. Saya buat juga kuih bakar utk kudap2. Jiran jauh buatkan bingka telur yg sgt ohsem! Kejap je dah abis load ke dlm kontena sebab adik2 single mmg sgt efficient, hehehe. Malam tadi diorg pun tak tidur tolong jiran packing, hebat! Lagi 2 bulan turn saya pulang, adoiii!



Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

12 comments:

bukankosong said...

tiba tiba lapar sbb ko sebut pasal mknnn

suhana azlin said...

kita lagi 2 minggu. tepat. :(

DeLancrettLurpak said...

BukanKosong,

Kalau dah lidah belacan, confirm terliur punye kalau dengar nasi lemak, nyumss!

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Bertabahlah wahai hati Puan Suhana ye...

sarukman said...

kirim salam dgn adik ya

makcikkantin said...

Waaa lagi dua bulan gerenti blog DLL ni terperap...selalunya bila dah balik sini....hmmmm sibuk gilerrrr.....

Keep blogging okay

Fazira said...

baiknyaaa orang-orang Bristol..
Bagus.. tak mengira 'darjat'..
teringat kisah saya angkat kontena ngan kak ayu dulu.. hehhe

DeLancrettLurpak said...

sarukman,

sik kenal kohh

DeLancrettLurpak said...

makcikkantin,

insya-Allah McKantin, akan saya update selalu. saya suka blog saya walaupun ntsh hapa hapa, hehe

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

kat sini pun ada "drama" gak, tapi tak le sehebat di Birm

captainlukman said...

ada jugak lah kan yang tolong loadnya, pokcik dulu dari tingkat 5*tiber rasa tinggi* bwk turun n load brg atas lori n bwk ke cargo site...semua sorang diri.Non ado nak tulun sbb ramai yg fly! sungguh taff pokcik time itteww heehe....selamat belayar

DeLancrettLurpak said...

CaptainLukman,

adakah anda masih lagi taff wahai kapitan? hehehe

Related Posts with Thumbnails