Wednesday, 1 August 2012

Western Sangat Tak Tahan

Masa zaman muda mudi di mana berat masih 45kg (apa ntah kaitan), saya dan kawan karib saya yg namanya Fiza yg dok dkt Sg Petani (lambai - lambai) selalu guna term "Tak Tahan"."Sedap sgt tak tahan la", "hensem lecturer tu tak tahan la" (ni imaginasi je, takde lecturer pun yg hensem dkt situ, kehkeh), "canggih betol pc hang tak tahan", begitulah contohnya.


So hari ni menu western sangat tak tahan kami.
Hot dog with sautee mushroom and onion. Ini adalah menu yg sgt tak tahan, hehe.

Benci nak sebut hot dog, sebab Yaya mesti nyanyi lagu Mickey Mouse "hot dog,hot dog, hot dog", T___T.

Sambung balik.
Ada sausage pizza.

Macam gini lah rupanya kalau nafsu yg beraja di hati (ewah, ayat!). Dinasaur pun lari lintang pukang tgk manusia ni punya tamak haloba, isk isk isk. Tapi pernah ke korang tgk dinosaur lari lintang pukang? Cer tgk King Kong yg Naomi Watts berlakon tu, gitu la dinosaur lari lintang pukang.
Anyway, look at the spread, phew! Supporting actor dan actress adalah chips and tuna nicoise salad, yang mana satu actor, yang mana actress tidak lah saya tahu. Sos cili maggi dan mustard jgn dilupa y'all.


Amacam, korang dpt tahan tgk menu western kami?
Saya tak tahannnnnn.
T___T.
Photobucket

22 comments:

kucingorengemok said...

kita takleh bukak youtube, nasib baik kita tau lagu tu... hotdog hotdog hot diggity doc (benci tak?)

doc said...

hahahhaaaa!!

ha ah !!
hot dog hot dog hotdiggity dog..

jap..
tah tahan nak throw small water!!

T said...

Tak tahan your plate of fries sama besar dengan salad plate.

Your sandwich reminds me of one of a sandwich we have here, Philly Cheesesteak. Tapi instead of hot dog, dia letak thinly sliced meat (steak kononnya). Lepas tu topped dengan cheesy goodness. Mmmm mmmm...

Ribbon Clown said...

totally can relate to that MMCH song..huhu

linda said...

Mim,

Saute mushroom & onion pastu letak mende? Garam & pepper?

DeLancrettLurpak said...

KOG,

tak benci sgt kalau takda dengan aksi menari tu, bila dah start menari tu yg tak tahannnn

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Small water tak pe tahan, kalau big water ditahan selalu, boleh sakit kepala, heheh

DeLancrettLurpak said...

T,

Spot on! mmg pun fries bowl lagi besar dari salad bowl, wakakakka!

ok, drooling ok dgn philly cheesesteak punya description. lagi 10hours+ nak buka puasa tauuu!!!

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah,

Sila menari sambil nyanyi, hahahah

DeLancrettLurpak said...

Linda,

Ko kena guna butter, baru sedap. yup, pas tu letak salt and pepper. Try letak dlm burger/hotdog/sandwich, nyumsss!!!

Nor Azlina Yusof said...

teringin nak mencuba menu sosej tu..ada resepi tak?pakai cendawan apa?

DeLancrettLurpak said...

Azlina,

Pakai baby portobello mushrooms. Cairkan butter, then tumis bwg sampai wangi. Lepas tu masukkan mushrooms, then masuk salt and pepper, masak sampai cendawan layu, siappp!

azieazah said...

Semua tak tahan, tp part paling tak tahan adalah tang berat 45kg tuh..!

-gedek! said...

Tak tahaaannnnn....

(nak berbuka)

DeLancrettLurpak said...

Kak Azie,

kann? Tak menahan betol tauuu, hahahahhaa

DeLancrettLurpak said...

Uncle Gedek,

Alaa, saya tau, masa Uncle taip komen tu, kat Malaysia dah berbuka, tak aci laaa..

Unknown said...

memang tak tahannnn!! sila pasang It's My Life sekuat hati.

CikSengal said...

zaman kita stadi dulu adalaahhh sorang lecturer tu yang hensem tak tahan.. kekekeke..

DeLancrettLurpak said...

UnKnown,

ahakss!! kenapakah lagu it's my life?

DeLancrettLurpak said...

CikSengal,

Ye ke? Aku rasa mcm takda, department mana kah?

CikSengal said...

IS... kohkohkohhhh... IS <-- clue nama dia gak.. hahahahhahahaa...

DeLancrettLurpak said...

Yatt,



Iskandar kah namanya? Aku tak perasan lahhh.. hehehe

Related Posts with Thumbnails