Tuesday, 14 August 2012

Persediaan Raya



Nasi impit Hengland. Masak sampai ia keras, kehkehkeh. Takyah beli ketupat Nona bagai, mahai. Beli yang dkt Asda ni berapa pence je pung, hehe.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

10 comments:

blu4sky said...

my housemate dulu buat lemang masak dlm microwave then grill guna aluminium foil..kelas ko kat hengland pun merasa makan lemang..hahaha..

bujal X said...

nasi impit basmati? huiyo~~~

doc said...

dua puluh menet je siap!?

nona pun hambik dua tiga jam baru masak...

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

itu teknik standard tu.. tapi kalau nak best, grill guna daun pisang, tapi dah macam pulut panggang la pulak, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

kannn? dah la murah pulak tu, satu kotak ada 4 bag.. and satu bag buleh 3 org makan, hebat kan?

DeLancrettLurpak said...

ibusinga,

20mins tu utk jadikkan ia nasi.. kalau nak jadikkan nasik impit, at least sejam..

Makji Esah said...

wahh..mustik ku khabarkan kepada tukang masak ni. Tatau lah pulak Asda ada jual nasik impit..hehehe

BTW, saya musykil dgn komen kat atas nun. Buat lemang pakai alumunium foil pakai microwave. Tak meletup ke microwave?

DeLancrettLurpak said...

Makji,

Ala, ni rice boil in the bag tu, sainsbury's pun ada.. masak je sampai keras, sejam lebih gak mcm ketupat nona.

Maksud komen di atas tu ialah, masak pulut dulu guna microwave, jgn letak dlm foil dulu.. lepas pulut masak, letak pulut dlm foil, then grill dlm oven.. lemang segera.. hahahah

blu4sky said...

ha'ah mak aji..masak pulut tu kat microwave dulu after that baru balut ngan foil and grill...mano nak cari buluh lomang kat hengland mak aji..ke sekarang dah ada jual.. :p

DLL,
yg takle menahan kitorang buat nasi himpit..siap himpit guna speaker high five tak cukup dengan speaker letak buku2 engineering yang tebal.. hasilnye mmg kelas..

suhana azlin said...

BEBBB!!! ada eh? toche toche...akan ku kerah suami pergi asda borong kasi habis..zass!

serius ai baru tahu..huhu..almaklumlah ini tahun pertama raya, uols lain la kan dah pioneer hehe ;)

Related Posts with Thumbnails