Thursday, 2 August 2012

Nasi Lemak Medley

Tersampuk semangat Olimpik. Sementara menunggu waktu berbuka, kami tengok la acara renang.

Beria-ria diorg buat butterfly, backstroke, breaststroke and freestyle. 
Ada gak hasilnya, dpt tgk minah tu break the World record.

Kami hanya mampu me-medley-kan nasi lemak kami.
Ayam panggang berempah, sambal tumis ikan bilis, kacang panjang goreng bertelur (what?!) dan ikan bilis+kacang goreng.
Timun takda, alah mcm tak biasa, rumah saya mmg jarang ada timun,


Ye kami hanya mampu nak tengok acara renang je, itupun rasa dah penat kot tgk 200m, ish ish, penat lagi badan yang berenang tu ek. Tapi tak kurang jugak penat makan secawan nasik hari ni, biasanya nasik saya mmg tak sampai secawan mcm gini. Nak cantik punya pasal rupa nasik tu, tekap la guna cup measurement tu, rasakan kau termengah-mengah nak abiskan nasik, tapi abis jugak la T_____T dan tak cantek pun rupa pinggan ku, kahkahkah.

Campur keropok, konpius pulak saya nak gigit mana satu dulu.


Lepas tu tgk hockey Germany vs Korea. 
Saya suka ok main hockey.
Sebab boleh belasah kaki budak kelas sebelah, kasi lebam.
Pastu terus rasa marah pada cikgu sekolah dulu sebab tak pilih wakil sekolah main hockey.
Ntah hapa hapa.
Kahkahkahkah.


Photobucket

10 comments:

Nor Azlina Yusof said...

Meraih la you...merembes air liur nie..hehehehe

PUTUBAMBU said...

uishhh..temptingnya nasi lemak you..!

aliaaroslan said...

sambal ikan bilis tu confirm superb rasanya!

DeLancrettLurpak said...

Azlina,

Masa makan mmg tak ingat langsung nak angkat kepala, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

Sekali sekala makan nasik lemak bulehla, kannnn?

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,


Marbelessss!!!

kapitan said...

tu diaaaaaaaaa gigih noh, boleh menang award. kita jd ast chef kat dapur tu*yahamponnnnnnnnnnn cerewettttttttttttttttttttt istigfar.i love my mum* hahaha

fika79 said...

Sbb nasi lemak ko, smlm aku pun masak nasi lemak..pastu arini terus tak bangun sahur sbb knockout..haha

DeLancrettLurpak said...

Kapitan,

hehe, mak-mak mmg cenggitu, dgn anak je dia leh tunjuk hebakkk.. aku pun plan mcm tu gak dgn anak aku nanti, kahkahkah

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

hehe, yg aku heran, mlm yg aku buat nasi lemak tu, mataku sungguh power, aku dah kebal nasik lemak, hahaha

Related Posts with Thumbnails