Saturday, 1 September 2012

Merdeka Mu, Merdeka Ku Jua

Salam Merdeka to Malaysia dari kami di bumi Hengland.


Semalam 30th August, saya pi Birm. Boss takde pung, Boss sedang sakan bersummer holiday. Saya gi jumpa akak kerani je. Masa nak hand in "the thing we don't speak of" kepada akak kerani tu, mmg rasa nak ke toilet dan-dan tu jugak. Hish, apa ke nervous sgt sampai nak termuntah dan terberis kan? Katanya sesetengah org hand-in "the thing we don't speak of" tu siap nangis kesyahduan. Ye lah, usaha bertahun-tahun kot yg akhirnya termaterialize *matiklah bahasa*. Maybe sebab kalau dah hand-in maksudnya there's no turning back, pi la study utk viva-voce tu kan. Tapi muka akak kerani adalah serupa tidak ada perasaan, mesti dia dah biasa tgk  pelbagai jenis ekspresi muka masa org submit, haha.

Lepas operasi nak terberis-termuntah bagai, ye saya pi toilet banyak kali, confirm la kelaparan melampaui batas, so saya makan sorang-sorang, hehe.

Egg Fried Rice with Pepper Squid. Humang aih sodap eh! Eleh Fazira mesti makan lagi sedap dkt Malaysia kan? 

Saya tak sempat nak mengomel makanan lambat ke hapa, sekejapan je order, terus sampai dpn mata. Huiii, dah la lapar, makan nasik panas2, perh! Rasanya the cook masak lagi cepat dari masa yg saya ambik utk makan, tak abis pun nasi, sotong of course le licin. Baru je letak sudu gerpu, terus diaorg letak dessert. Memang hebat sungguh la kedai ni pastu murah la pulak, GBP5.95 utk a drink, a main course and a dessert, berbaloi ok!

Lepas tu dessert nya adalah macam biasa, taufu fa. Ada juga pisang goreng kalau nak.


Lepas tu terus naik train and sempat lah ambik Yaya from nursery. Semalam juga hari last Yaya di nursery. Mulai 5th September ni, Yaya akan masuk Reception. Dah start belajar betol2. Sedih jugak la semalam, Yaya dah 2 tahun dkt nursery tu, so mmg dah kenal most of the staffs. Mak budak dengan staffs je yg berpeluk sakan saying good byes, the children takde perasaan pun, ciss!! 

Malam tu pulak melepak di rumah jiran sambil makan fried chicken, hehe. Gitu lah kesahnya hari "merdeka" saya, hehe.

Walaupun  merdeka, belum habis perjuangannya. Negara kita mcm tu juge, banyak lagi benda nak kena "belajau" and improve. Complaint itu mmg perlu tapi kita kalau banyak bunyik tapi tak de usaha dari diri sendiri, apa kes kan? Tepuk dada  tanya diri. 

Sekian.


Photobucket

10 comments:

DrNotts said...

tahniah for the submission, lurpak! we are so proud of you!

nanti roger bila viva. boleh kami tunggu sambil berpeluh sebesar ibu jari. kami sentiasa doakan dari jauh.

bila balik malaya?



Dr Singa said...

viva ??

laaagi terberis-termuntah bagai berpuluh kali ganda...!


saya doa dari jauh..

blu4sky said...

congrats DLL, good luck with the viva..pasni kena panggil Dr. DLL hehehe

aliaaroslan said...

congrats kak.. i will follow u... tapi jauh lagi ni...

Fazira said...

ohhhh noooo dahhhh hantar???
hohohohoho...ini kena hantar cepat2 jugak lah nie... huhuhu..

sedihhhh banyak masa terbuang untuk preparation kahwinnn.. adoiiii.....

DeLancrettLurpak said...

AuntyNotts,

Thanks Aunty. Saya balik insya-ALLAH end of Nov ni, viva dulu baru balik, hehe.

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Thank you Ibusinga.

Tak dpt la nak image the night before viva tu, confirm tak lena tdo.

DeLancrettLurpak said...

blu4sky.

insya-ALLAH. semoga dipermudahkan. ngeri ok! ish, tak yah la berDR-DR. i is malu.

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,

Thanks Aliaa.

Yg pentingnya persistent, insya-ALLAH boleh!

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

Dah dpt belom feedback dari Chris?

Related Posts with Thumbnails