Wednesday, 15 August 2012

Kenangan Terindah ker?

Sapa sangka kan, ni tahun ke-empat kami berpuasa dkt sini dan kali ke-tiga beraya di Hengland. Next year, insya-ALLAH kami dah berpuasa dan beraya di Malaysia. Confirm teringat - ingat zaman berpuasa dan beraya di Hengland ni ha.. Mungkinkah saya akan gigih masak utk menu buka puasa? Hehehe. Taktau la. Tapi kalau dah katanya harga makanan di bazar Ramadhan adalah menakjubkan, mungkin kena masak la kan. 

Mungkin masak lauk je dirumah, kuih - muih beli la kan. Kat sini, apo nak buek, kau nak makan, kau gigih la sendiri, hahaha. Ni jemputan berbuka puasa di rumah seorang warga Bristol, ada pulut kuning, rendang daging, kuah kacang, ayam peri - peri and satay ayam yg sgt besarrrr!

Agak - agak berapa secucuk ni?

Saya dengar tuan rumah teringin nak makan cucur badak. Saya pun gigih la buat.

Dapat 34 ketol hippopotamus fritters, erk!

Senang je nak buat kan hippopotamus fritters ni rupanya. Balance intinya ada lagi, saya akan buat pulut panggang guna intinya esok lusa nanti. Saya suka lagi kot pulut panggang dari hippopotamus fritters ni. Tahun depan mmg takkan la buat pulut panggang, ada kedai dkt Satok yang baik punya sedap buat pulut panggang, beli situ jek la, nyumsss!!!
Photobucket

6 comments:

captainlukman said...

i like 'jump stab'....eh kitak urang ka tek?nyaman pulut kuning, mun makan sik bangun tok koh

captainlukman said...

eh kitak urang swak ka tek?**

blu4sky said...

DLL,rege makanan kat pasar ramadhan mmg mencekik darah engko..mahal satu..rasa hampas..
baik masak sendiri tak pun buka kat masjid mcm i yang malas nak masak ni..hahahhaa...

doc said...

pernah terbaca .. gini..

" tak ada udang pun dalam jemput jemput udang ni!!"

" abih .. dalam cucur badak tu ada badak ke??!! "

Mizz Coki said...

Captain Lukman,

Bukan 'tek' tapi 'tok'.

Tek = tadi
Tok = ini.

:D

makcikkantin said...

kelas DLL, makcik pon tak pernah buat hippo fritters ni..Selamat hari raya aidilfitri buat mim sekeluarga disana

Related Posts with Thumbnails