Tuesday, 28 August 2012

1000th Blog Entry: Kek Lapis Bristol


Setelah berhibur dengan the best raya song ever, kita tayang la kek lapis yg kita makan. Ni bukan import-dari-Malaysia-lepas-pulak-custom-Hengland-ni-kan. Ni made in Bristol. Tapi bukan sayalah yg buat, ada kakak PR yg buat, kami makan dkt open house rumah kakak tu. Cantek gilo dan yang pentingnya sedap. Selama ni saya makan kek lapis pua kumbu, rasanya adalah.. eh ada rasa ke? Kahkahkah. Takdak rasa ok, harapkan colour je yg menariks. Yang ni mmg sedap. Eh yg aku beria promote kejadahnya kan? Hehe. Takkan la nak order kek lapis jauh dari Hengland kannnn?


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

10 comments:

- GC - said...

wahhh.. sedapnya.. tengok pun dah tau kata sedap

Dr Singa said...

kalau kat Sarawak.. dengar2 .. memang kena penuh satu meja dengan lapis lapis kaler kaler ni eh masa raya..?

awak separuh Sarawak kan..?

bujal X said...

huiyo~~kueh orang kaya tu~~

PUTUBAMBU said...

uiiihh..tgk pun dah tau sodap.

gulp!

DeLancrettLurpak said...

GC,

sedapss! Tapi segan nak melantak, sebab kakak tu gigih buat nak kasik semua org rasa,takpe, balik kuching, kami pi beli yg sedap2, hehe

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Saya adalah 1/3 perak, 1/3 melaka dan 1/3 johor, hahaha.

Yaya adalah half sarawakian.. hehehe

kalau dkt kampung2, still lagi kek lapis berlambak2.. tapi dkt rumah sedara T-Bag takde la sampai 10 kek, kalau setakat 5-6 kek tu kira biasa la...

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Dkt kuching, semua rumah ada kek lapis, hehe...maksudnya?

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

sedap Kak putu, sebab saya rasa kakak yg buat ni, dia tak kedekut, dia guna ingredients yg high quality especially butter tu..

blu4sky said...

wah gigih melapis kek..org yg biasa buat kek lapis ni mmg tahap kesabaran dia tinggi..

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

betol tu, tapi kalau saya la buat, mmg buruks gile, haha

Related Posts with Thumbnails