Friday, 3 August 2012

Adakah Orang Johor Je?


Saya tidaklah bersifat kenegerian. Tapi adakah org negeri lain rasa asam pedas ayam itu pelik? T-Bag kata pelik. Ini adalah makanan memory daun pisang saya masa dkt Skudai tahuuuu.


Yang benar, Johor celup.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

24 comments:

doc said...

bila awak makan dengan kicap kipas udang... laaagi kah dia kata pelik??

kucingorengemok said...

kita tak layak memberi pendapat di sini... yang benar, johor tak celup hatta ke plet no kereta sekalipun (merujuk pada doc ibusinga)

ANR said...

org negeri lain mmg ckp asam pedas ayam pelik. coz hari tu I ckp teringin asam pedas ayam, my friend ckp biar btol. erk. sdap kot. yums

Ribbon Clown said...

aku rasa pelik masa mula2 tahu ayam pedas wujud.. sbb time kat mrsm muar, ramai kawan org Johor.. gi umah diorg, mostly mak2 diorg msk tu..lama2 dah x pelik dah.. tp mmg jrg mkn la

Makji Esah said...

Saya pun rasa asam pedas itu pelik...saya kan omputeh personified...(muntahlah sampai pening pastu ada alasan bukak posa ye?)

Kelly said...

no..org yg pelik tentang makanan itu yg pelik..

nurdani said...

ini baru pertama kali dengar ayam buat asam pedas. nampak sedap :)

CS said...

DLL
Kalau dengar2 aje, memang terasa pelik but NOT UNTIL kita berdepan dengan semangkok yang berasap2.., pasti makan polok2 sememeh mulut hingga ketitisan terakhir..

Amacam? Promo tu...

Daddy Ziyyad said...

saya org JB. asam pedas ayam mmg best. lagi best makan kalau letak kicap ..hehehhee

PUTUBAMBU said...

kita sangat suka asam pedas..

tapi tak pernah rasa lagi asam pedas ayam...
tak dapat gambarannya macam mana..

tapi kalau asam pedas ikan tu mmg ohsem lah!

DeLancrettLurpak said...

Doc,

Saya yakin dia tak perasan pun saya letak kicap atas nasi saya, heheh

DeLancrettLurpak said...

KOG,

biar btol? korang ni mmg johor abis kalau siap pakai plat kereta johor.. kite pun dulu ada plat johor tauu.. JHB8658, heheh

DeLancrettLurpak said...

ANR,

Nikmat kann? slurppp, kuahh diaa..hehhe

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah,

Mak aku pun tak pernah masak. Aku makan dkt kedai baru jumpa, tapi sedap ok!

DeLancrettLurpak said...

Makji Esah,

Elehh, omputih pada nama je makji tuuu.. nasi lemak nak sambal sotong jugak kannnnn? hehehhe

DeLancrettLurpak said...

Kelly,


kan? Nasib la.. hahaha

DeLancrettLurpak said...

Nurdani,

cobalahhh.. sodapp!

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

pastu sluurrrppp kuahhh dia, aduiii!
bisa gegar iman, haha

DeLancrettLurpak said...

Daddy Ziyyad,

Wajib!


Wajib letak kicap, hehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

Rasanya adalah...




sgt sedappp kak! sila coba..

azieazah said...

Tak perlu jadi orang Johor kot utk letak kicap. MyTOKLAKI apa ke benda menu semua simbah kicap. And Asam Pedas Ayam memang sedap. Kak Azie pernah gak buat, tapi belajar dari orang Melaka juga...

Liasari said...

ummm looks yummy...
pelik? ermmm yg ini lg pelik mr hubby org johor tulen tp dia jumpa org meniaga asam pedas ayam dia pulak yg pelik. saya pelik dia x tau kewujudan asam pedas ayam :-D

DeLancrettLurpak said...

Kak Azie,


Sedap kan? Sah! Sapa yang tak makan, agak rugi disitu.. hehe

DeLancrettLurpak said...

Liasari,

Entah kenapa, saya rasa, aruah abah saya pure johor tu pun tak pernah tau ada asam pedas ayam, hehehe

Related Posts with Thumbnails