Monday, 23 July 2012

Tersampuk Baking Fairy

Ini hasilnya, Walnut Chocolate Brownie..

Terextra manis pulak brownie ni, sedap la tapi, hehehe.
Kalau ada vanilla ice-cream, mmg mantap lah!

Birthday anak jiran saya. Birthday girl nak Moshi Monster theme. Last minute cenggini, simple decoration je la yg saya buat.

Red Velvet Cake, cake yg paling senang dan confirm ramai suka, kehkehkeh.

Saya taktau pun Moshi Monster tu hapa, jiran saya yg tlg belikan patung ni, non-edible la tapi.

Tulis nama siap-siap.

Saya terbuat banyak la pulak icing utk tulis nama birthday girl tu, so saya pikir, jgnlah membazir, so buat aje la pavlova. Tapi pavlova ni punya cream ada cheese la, saya mmg suka buat icing letak cream cheese hehehe..

Strawberry Pavlova

Side view


Saya tak makan pun kek dan pavlova yg saya buat.
Pelik tapi benar.
Susah sgt saya nak makan kek lately ni, brownie tu pun saya makan 2 keping je.
Mmg tak heran la baru berapa hari puasa berat saya dah turun 2kg.
Dah la puasa 17jam, sabau aje la deknon!





Photobucket

8 comments:

bukankosong said...

selalunya masakan yg kita buat kita tak makan sgt

mcm mak mak

rindu kat mak kat kg tu

fika79 said...

Kann..aku turun 2kg gak..hahah..ingat stress boleh la turun 5kg ke, nan ado..gigih makcik nak balik mesia nak kurus..hahah

DeLancrettLurpak said...

BukanKosong,

Saya ni kuat makan, tak kira la sapa2 yg masak termasuk diri sendiri, hehe. Tu yg kagum sebab tak berapa selera nak makan, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Fika79,


Apaa?? Kau ada hati nak balik Malaysia lalu kurus, harapan la weyyy, hehe..makanan sodap2 menunggumu tahu, hehhe

aliaaroslan said...

yummeh nyerrrr!

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,

Sedapppp! hehehe

Mamma Olyn ♥ said...

dll.... wallaaaa mkin cun la kek u deco! heheee, terliur jap tgk pavlova..iskkk, sedapppp

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

Saya tiru design ni dari internet lahh, hehehe

Related Posts with Thumbnails