Monday, 30 July 2012

Dia Datang Dahhhh...

Angin rajin tu dah dtg sikit-sikit. Marilah kita bersyukur, kalau tidak merasalah makan nasi putih dengan telur dadar saja, hahaha. Tapi kerajinan tu takda la mcm buleh buat buffet spread ala-ala restoran Rebung (tak mo kalah ok!), setakat buat kuih onde-onde je, wakakaka!

Sabtu saya buat mee goreng basah dengan onde-onde (rajin sgt kannn? #TDDMKA)

Mee goreng  basah tanpa sayur, pak choy dalam fridge dah abis.


Suhana kata pakai 2-3 sudu tepung pulut je kalau nak buat sikit kan, sekali ada org tu dia suka jugak, berebut2 makan, hahaha.


Takda idea nak minum apa, blogger pemes Rye tweet kata dia buat Coke+Susu last week, so saya pun tiru gak la.
Verdict: Sapa suka bandung soda, mesti suka hat ni. Saya suka je, slurrp!

Ahad pula yakni tadi, saya buat sup ayam, ayam paprik and kuih apa kwn2? onde-onde lagi sebab nak abiskan tepung pulut tu.

Esok nak masak apa? Hish, susah betol nak pikir menu. Tapi kang kalau nafsu tembolok dinasaur aku dah dtg menyampuk, semua benda aku nak masak, kang bila dah bukak posa, makan sesenduk nasi ja dah kenyang, ciss, dasar nafssuuuuu!!!


Photobucket

5 comments:

Nurrul Mohamad said...

uhhh suma nyaman.. mok mek try susu n cola mim. susu apa pake, susu lembu ka susu manis ya

doc said...

lama tak panggil benda berkelapa tu onde-onde

DeLancrettLurpak said...

Oon,

Susu ideal = evaporated milk.. 1 mug= 1tbsp ajak.. nyumss!!

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

Saya biasa sebut buah melaka sebenarnya, tapi Melaka mana ada buah, hehehehe

Pink Mama said...

wahh meriah lauk buka puasa =)

Related Posts with Thumbnails