Wednesday, 18 July 2012

Demi Gadget

Biasalah, mana lagi kalau tak hmetrol, cerita bab sex ni mmg laku gila, semua pakat2 baca, tu yang jadik Berita Utama, persoalannya Utama ke berita tu? Mmg sah la Utama kan, sebab saya pun click dan baca, wakakaka! 


Dah tak laku dah kot phrase demi cinta ku korban segalanya. Ni demi gadget, terasa sungguh berteknologi hidup zaman sekarang sampai ada manusia yg sanggup berkorban yang itu juga. Kalau dah baru form 2, kalut nak pakai yang canggih manggih, taktau la kalau dah umur 20tahun, kalau tak kalah BikMama (kata pakai beg tangan berjenama khennnn!), kau mesti malu besar, kau harus lari dari Malaysia! 


Kan saya dah kata ni semua peer pressure. Tertekan ok. Masa sekolah rendah, pressure tgk kwn2 punya pemadam canggih nak mati. Saya punya yang putih tu biasa jew T___T. Yang diorg punya pemadam adalah berkarekter siap ada googly eyes. Masa kwn2 pakai seluar Mizuno dan bra jenama Bee Dees masa sekolah menengah dulu pun dah tertekan dah saya. Tapi takde la meroyan hentak kaki mintak "Nak bra bee dees jugak", kau dah gila? Nak kena sepuk?


Kalau bebudak zaman sekarang ni, semua lah tertekan agaknye kann. Mana nak cerita main PS3, pakai lagi iPad kann? Ni dgr kata tak lama lagi bebudak sekolah boleh bawak henpon gi sekolah. Abis la wey! Apa yg penting sgt kena bwk henpon? Takkan nak tepon mak pak 24jam, lagipun mana dia sistem tradisional, kalau sakit bgtau cikgu, cikgu call mak pak. Takkan la nak pakai kalkulator dkt henpon tu, kau dah kenapa, scientific calculator tu lagi canggih gila! Atau sebenarnya kau nak record cikgu ajar apa kat depan. Eh tlg belajar je boleh tak? 


Akak lagi sanggup dgr kau kata kau gian sex dari kau kata demi gadget. Sungguh la buta hati ko ni dik oi! Persoalannya Akak ke status aku ni? Dah tahap makcik dah pun aku ni wey, hahahaha.




*perhh! lega ok dapat meroyan dalam bahasa melayu. letih otak mengoreng dalam bahasa omputis yang teknikal (teknikal la sangatt, hahaha). 
Photobucket

8 comments:

T said...

I know a lady who gives everything to the kids, tapi sangat restrictive. Video games boleh guna on weekend, itu pun bila semua chores dah siap. The kids ada cell phone too, tapi only authorized to receive and call the parents and grandparents only. Vacation to Disney every year. At a glance the kids look privileged, but the parents refuse to spoil them. And when the kids don't meet the expectation, she would revoke the privileges. She always know where the kids are at all time. You know, GPS tracking. Seeing her reminds me why I'm not parents material. Hehehe.

As for the link you posted, there's gotta be more to the story than that. I cannot imagine any regular girl would just do that for some iphone, even if she's sexually active . But those men who had sex with the girl should be put in jail for having sex with minors. For a long time too. No matter how mature they look or act, the girl is just a child.

Kazaztan Team said...

iyer semput melayan anak2 skrg... kesian kat ibubapa...kalu mampu tak pe lagi...dibuat ye tak mampu tak ke merempen2...kesian kat guru2...asik le bertambah kerja mereka...pas nie jadi CSI lak..tepon hilang...alahai malaysia...

bujal X said...

saya gian gadget gak~nasib baik saya kaya~kah kah~~

fika79 said...

Haha..aku bg gak anak aku gadget sbb aku suka gadget.tap aku dok warning dia jgn nak dok citer2 aku ada itu, aku ada ini kat sekolah sbb bukan semua org ada dan mampu nak beli.aku cakap Allah tak suka kalau kita berlagak camtuh.haha..bawak hp gi sekolah mmg tak la..skit ari dulu dia nak fb sbb nak main game, mmg tak bg la kan..aku kata budak kecik takde pasal nak main fb.fb tu utk org besar je.balik mesia aku tak tahu a..kat sini peer pressure setakat mainan apa aku ada yg best je..
Tp mmg standard la terasa nak kaler besar ke, pemadam comel ke kan..anak aku masa baru masuk sekolah pun cakap, kawan dia semua ada kaler byk, dia ada 6 batang jer.dia mintak aku beli kaler lain...aku cakap kat dia, basic warna kita nak guna cuma tu je..just be creative and mix the color.kita tak payah nak ikut apa org lain buat sbb bukan semua org sama.just be ourself.sib baik anak aku umur 7 tahun tapi boleh faham mak dia..hahah..nasib la kan, dapat mak singa.

DeLancrettLurpak said...

T,

One of my friend do the same thing. She said children appreciate privilege and one of the way to control them is by taking the privilege when they cross the line. I guess that's how modern parents work eh?

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Kan? Menambah keroje aje. Kang timbul pulak masalah gangster ambik henpon lah apa lah. hish!

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Haiipp! Kalau kamu nak berjual pun, jual dkt bini kamu je ye.. ehehehhe

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

Anak aku ni dah menunjukkan belang gak, ada peer pressure. Ada sekali aku jalan kaki amik dia balik nursery, kwn dia dok kata kawan dia naik kereta besar balik rumah, dia marah aku sebab tak bawak kereta, eeeee

Related Posts with Thumbnails