Wednesday, 25 July 2012

5 Syarat Jual Biskut/Kek...

...untuk penjual biskut/kek terutama biskut/kek raya


Biskut/Kek Raya ciptaan anda mestilah...


1. Sedap
2. Sedap
3. Sedap
4. Rupa molek 
5. Mampu milik? (Affordable)


Kalau anda menepati 5 syarat ini, orang ramai bukan setakat beli sebalang dua, malah berbalang2.



Ikhlas dari 
si pemalas-nak-buat-sendiri 




Ke arah industri biskut/kek yang meriah!






Photobucket

12 comments:

Mamma Olyn ♥ said...

ngheeee.... btol2, sedap & murah! raya haji la stat brniaga kuih, la ni da tutup dapoq..nghee selamat bpuasa dll sefamili!

bukankosong said...

kat tmpat keje berlmbak2 jual, tak bli kan kwnnn...aduiii

Kazaztan Team said...

kalu saya nak tgk rupe dulu...skrg beli kuih...boleh tgk aje...

umimiqdad said...

betul3x saya sokong tu, saya pun bleh tolong beli sebab saya memang x buat kuih raya...x rajin ;)

PUTUBAMBU said...

betul...x5!

fika79 said...

Mak aku dari dulu jual kuih tart tp bukan secara massive la, just amik tempahan sbb org bsing soh mak aku jual..(erh tetiba nk promo)and kerana kuih tart mak aku sedap, aku jrg mkn kuih tart org lain..hahaha..sbb rasa satu kurang sedap(bukan semuala) kedua, rupa tak sebest mak sendiri punya...tart mak aku adala sepit manual maka penuh kasih sayang kot..kihkih

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

Korang balik Malaysia for raya ye?
Jeles!

DeLancrettLurpak said...

bukankosong,

kan? serba salah jadiknya

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Saya suka by recommendation.. hehe

DeLancrettLurpak said...

Umimiqdad,

Saya tak kuasa nak dok dpn oven lama bebenor, hehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

Hehe, kalau org bg free, lagi syok, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

bg alamat umah mak ko, aku nak raya tahun depan, hehehe

Related Posts with Thumbnails