Monday, 25 June 2012

Teka Budak ni Tengah Buat Apa?

Gila panjang dia tulis kannnn?

Dia sebenarnya tgh main bukak kedai makan. Dia la tukang sambut kat pintu kedai. Dia jugak la tukang amik order, dia tukang masak dan dia juga tukang serve. Paling sadisnya dia paksa kita makan walaupun dalam bowl tu takde bende pung. Cuba la ada laksa johor ke lamb chops, emak kau ini akan bervangga - vangga sampai org lain annoyed, kahkahkah! Anyway, ajewan ali masuk masterchef celebrity, what's the fuss bout it? Best sgt kewww?

Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

19 comments:

ANR said...

yaya left handed ke? gigih tulis order. kne ajar die singkatan.

exp: T O = teh O, M A = Milo Ais, B H G = bee hoon goreng. wakakaka

DeLancrettLurpak said...

ANR,

amazingly, dia buleh guna dua2 belah tangan.. baik mewarna atau pun menulis, herankan?

alahai, dia nak sebut menu tu pun tak pandai.. kalau sebut, bunyinya sangat mengada-ngada.. sebab bunyi mcm omputih sesat, hahahaa

Kazaztan Team said...

wahh tokey kedai...
tu double A propa aje...

Fazira said...

hahahhah..

boleh lah bukak restaurant nnti..
mak dia yg masak..

kak mimah.. tgklah masterchef selebiriti.. bestttt..
wpun dia agak annoying.. tapi kelakar.. serius... dah lah tu... cara dia cakap

"engkau ada!!!"..

macam kak mimah cakap..
bila dia cakap macam tu jer.. mesti teringat kat kak mimah..

layan2.. best.. kalau dia tak ada tu.. kira nya macam tak ada kecoh2 sikit.

fika79 said...

hahah..okla, makan olok2..anak aku nak buka kedai, aku kena masak apa yang dia nak..contoh buka kedai pizza, aku ken amasak pizza betul2..pastu dah masak, aku kena jd customer..lagi nangis mak dia..

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan,

Harapan saya dia menjadi seorang dentist yang pandai masak,hehe.. tapi kalau jadik apa2 pun tak kisah sebenarnya, asalkan ada kerja yg elok2, kannn?

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

Akak adalah slow bab menengok rancangan reality TV sebenonye.. Eh kamis ni akak turun Birm lagi tau, mengadap Mike lagi...

DeLancrettLurpak said...

Fika,

Kan best kalau tetiba anak ko order nasi briyani, bahagia perut ko, hehehe

Tijah said...

ok sila amik order ye nak.

acik nak mi hailam kurang kicap tamo udang tapi ayam sama blekpeper sama fishcake kasi lebih

linda said...

Budak2 mmg imajinasi nye tinggi kan? Aku pun pnh main keje kt restoren masa kecik2 dl. Gigih amik order bagai. Kehhh, nostalgia betol ;P

Hikbal Ujir said...

Ngah
photos are here
http://muslehphotography.com/wp/?p=203&show=gallery

Mak Piah said...

Tua ija nar juak Yaya tuk owh...
heheheh.

CS said...

DLL
Betul kata Fazira .. AA tu menceriakan keadaan. I sker dia, heheh...*sambong lagi gelak cute* .. heheh..

Yaya mmg berbakat :-)
Jenuh juga melayan anak main2 masak dulu. Paling haru bila dipaksa makan hidangan diorang, 'kunyah angin' jerlah jwbnya..

DeLancrettLurpak said...

Acik Tijah

omak se kato udang dah abih.. sotong yo tingga, buleh ko?

DeLancrettLurpak said...

Linda,


Kalau main restoran ni logic gak, tapi main drive lori yg aku taktahan tu, stereng kereta adalah hanger, hahahahha

DeLancrettLurpak said...

Ibal,

Roger, tq!

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

tedahnya aih, mak bapak nya gago belajar, main pun kedirik2 ajak, hehehe

DeLancrettLurpak said...

CS,

you pun layan gak ciksom? kalau i tgk, mesti i nak tgk tomok, i lap tomok, hahahaha

PUTUBAMBU said...

milo ais satu..
taknak ais ye!

Related Posts with Thumbnails