Friday, 22 June 2012

Seram lah Sangat Tauuu


Saya agak sengal sejak balik dari meeting hari rabu. Malam sampai tu mmg tak bukak dah laptop mengadap kerja, saya bukak buku cerita je. Otak sangat tepu to the point mcm serabut gila and rasa nak viva esok je, eh? So, pagi tadi bangkit tdo, T-Bag ajak breakfast dkt Frankie and Benny's. So keluarlah kami ke city centre lepas hantar Yaya ke sekolah, bijakkan? Anak pegi sekolah, mak bapak pegi berjimba-jimba. 

So, lepas makan, T-Bag pegi school pulak. Tinggal la saya seorang kesengalan seorang diri di Cabot Circus tu. Terus pegi beli tiket wayang nak tgk cerita Snow White and The Huntsman. 

Sementara nak tunggu wayang start, saya melawat la kedai2 yg kebanyakan dah start sale. Saya mencari seluar ofis yang murah utk org petite mcm saya ni (petite sgt tauuu! #TDDMKA), sebab malas nak pegi tailor utk betolkan panjang seluar. Saya pernah hantar tailor dkt sini, dia charge saya satu seluar GBP12 utk alteration, pitaammmm!

Agak2 dah nak start wayang, saya pun pegi la masuk wayang. Ni bukan kali pertama saya tgk wayang sorang2 dkt sini, so no hal. Masuk je wayang, tgk kiri kanan takda orang. Standard la wayang sini waktu office hours, mmg takda sgt org. Cuba kau pegi GSC Pelangi Leisure Mall, masa office hour ni la masa couple-couple masuk, ahaks! Confirm seat belakang ke seat tepi sekali ke ada je couple2 ni dok berhimpit-himpit, hehehe.

Tapi tadi saya agak nervous, saya masuk je tgk takda org. Saya naik atas sikit, saya tgk satu lembaga duduk atas kerusi. Hitam. Satu hapa tak nampak. Saya tenung je makhluk tu, kot la dia bukak mulut ke nampak gigi bersinar ke kann, saya tahu la tu manusia yg berkulit gelap. Lama gak saya tenung, tak gerak2, and yg pastinya tak nampak muka. Saya dah cuak gilaaa!

Terus saya duduk. Pastu wayang dah start gelap sebab dah nak start commercial ads tu kan. Lagi la jantung saya, mcm nak roboh ok, punya la takut. Berbekalkan azam "tiada hantu di negeri omputih", saya duduk jugak kat situ. Tapi takut la jugak, tetiba dia muncul tepi telinga saya sambil ckp "Tengok apa tu kak?" Takpun tetiba muncul depan mata saya. Ayoyo! Takuut!

Agak2 dah 15 minute jantung saya menjalankan pergerakan seumpama marathon 10km, ada la sorang pakcik omputih masuk. Masa tu rasa nak pegi terima kasih je dkt pakcik tu sebab tgk wayang sama masa dgn saya, kahkahkah. Padahal pakcik tu duduk belakang gak. Kira kalau apa2 jadik kat saya, hantu susu menyerang ke kan, kiranya ada saksi la,hahaha.


Halfway cerita tu, tetiba ada satu makhluk lalu, hitam gak. Bila perati, rupanya ada seorang perempuan yg berkulit sangat gelap, bertudung hitam dan berpakaian serba hitam, dia keluar kejap pegi toilet.


Binawe betol.
Buat sakit jantung aku je, hishh!!
Takpela, jantung rasa sehat, sebab dah practice berlari 10km, hahahahhaha.

Photobucket

14 comments:

Izuan Kunang-Kunang said...

Ni mesti makcik Som Som...duit benefit kan dah masuk!! *tu diah mulutkiewwwwww~

lemongrass said...

fullamak, seram giler bila baca cerita you, hikhikhik...
Apa ke jadah lah makhluk tu, dah tau gelap, pastu pakai serba hitam dlm panggung wayang yg serba gelap itu. Memang menakutkan sungguh, hahaha...
Eh..I pun kdg2 pakai serba hitam jugak walaupun kulit dah memang gelap. Dushhhh!!! Sama aje mcm makhluk tu, kahkahkah..

Deceptive said...

nyaman tetak ...

Nurrul Mohamad said...

wahahahah ngutik mimmmm.. mun ktk penah nangga cita antu thai - Coming Soon title nya. CUAK GILA SCENE KITAK TOK! carik gak cita ya bok tak tauk kenak.. tangga ngan wandy

Fazira said...

hahahahahaha..
kelakar..
ini kalau citer kat meja staff house bersama geng2 gosip..
runtuh dek staff house tu.. hahaha.

Mak Piah said...

DLL:

kih kih kih...ngutikkk nar juak makey nok kedak ya alam panggong. Hahahhaha... pat mek mejin kitak sik apat nak konsentret nangga kekacakkan Huntsman ya kokan takut dirik nangga wayang dgn urang semandin

DeLancrettLurpak said...

Izuan,

Geng-geng tu la agaknye.. seram aku weyyy!!

DeLancrettLurpak said...

kak Lemongrass,

This is as black as the charcoal tauuu.. you berkulit sawo matang lahh, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Deceptive,

ahaks! tensi duak tiga hari tok oi, dpt tetak cam tok nang best!

DeLancrettLurpak said...

O'on,

Kmk dah tangga dah coming soon ya,
eee takut kmk mok tangga wayang kedirik agik ehh

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

Takut kena halau je dari Staff House, hahahah

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Lepas dah tauk nya tek manusia, alu lega rasa hati ehhh.. hehehe

blogresipi.com said...

Kak ijan dah lama tak tengok wayang. Last sekali 3 tahun lepas. Hehehe

DeLancrettLurpak said...

Blogresepi Kak Ijan,

Tak pe, lepas ni balik malaysia, tengokla puas2, heheheh

Related Posts with Thumbnails