Monday, 4 June 2012

Pots and Pans are not my BFF for two weeks

Dengki ke baca title entry kite?
Ahaks!

Uuuuu, bahagiaaa!!
Tak yah pikir-pikir nak masak apa everyday uols!
Omak den ado kek sini haaa...

Tadi ni ha, mak den masak:
Kari kepala salmon melotop!
Ikan bawal sweet sour tak tahan sodap eh
Sayur campur menjilat jari.
Karipap keledek+udang kering nak lagi nak lagi
Lengkong santan+gula melaka walleweiii!

Mano gambar eh?
Sorry la, gua busy makan, mane der masa nak snap2 pics ni weyyy...


Den tak tolong masak do...
Den busy packing hasil tangkapan dari kodai ni haa..


Umah yang sekangkang kera ni dah jadik sekangkang platipus je..
Pusing kanan kotak, pusing kiri pun kotak, melampau betol!
Tu belum kemas brg atas attic lagi, matikla  kann..

apa-apa pun, salam isnin..
selamat bekerja dan jangan lupa bersenang-senang...

Photobucket

12 comments:

PUTUBAMBU said...

wah...bestnya shopping..

dan..bestnya mak masakkkkkkkkk..
boleh makan yg sodap2!

monday kita blues le awak..

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

Alahai kesiannya akak..

Kami dkt UK tgh bank holiday, so takda la Monday blues, hehehhe

suhana azlin said...

hihi..tu la kan,tgh party season god save the queen di mana2 skang ni...and kita adalah suka je tgk citer2 sejarah king2 depa kt tv nun, pelik ok dulu sekolah x suka sej tp makin tua cam suka lak, mainly sbb suka tgk archirecture diorg kan...

eh apa daa aku merapu kt komen box hang ;P

anyway, kirim salam kat emak..bila la nk dpt bwk mak kita dtg lagi huhu..have fun in uk mim's mummy! =)

man said...

kat london ke..behya..heheh

Effa Ash said...

harus ka aku menangis melihat harga queen yang sangat murah itu

Mamma Olyn ♥ said...

bahagianyaaa....huhu, mamaaaaaaa

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Ko suke eh history yg depa tyg dkt tv? Aku pun suka, coba lah cikgu sejarah tayang benda cenggitu, confirm aku dpt A1, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Man,

A'ah, dkt London, bukan Londang :p

DeLancrettLurpak said...

Effa,

Sila la menangis, mmg syiokkk!!!

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

Bila mak olyn nak dtg sini? Pujuk la mak dtg sini, besttt, hehehe

suhana azlin said...

yeayyy..sep sket!

laki den mmg x paham nape kita suka, dia mmg x pandai appreciate benda cenggitu kalau pi jalan2 cam around europe tu jalan menonong je, kita yg terlopong2 tengok eh cantiknya bangunan dia kan kan? lain kan papa spain dgn paris kan kan? tau2 aku ckp sorg2 da...

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Aku suka tgk yg dkt tv, sebab dia explain.. tapi kalau ko suruh aku pegi musuem and baca, mmg takkanlah, hahaha.. tapi mmg betol, kalau pi europe, aku suka tgk building dia, lain dari yg lain, UK ni ha boring gilaaa.. hahaha

Related Posts with Thumbnails