Wednesday, 27 June 2012

A Dream Boyfriend

What is it with Fifty Shades series? Hardly to put down kinda book I must say. Apart from the sex part *blush, mak malu nyah heiii* lah kan. I think the male character have a very strong male personality. Oh let me rephrase.  I think the male character really have some qualities of a dream boyfriend.

A very similar character in Ombak Rindu.  Hariz, anak ore kayo (walaupun kau hanya anak angkat, tak kesah la der). Christian Grey from Fifty Shades series. At 27 years old, he has his own big company, a millionaire. He has everything that a man could dream of. 

The thing of these two characters shared are: 

Yes, a part of the dream boyfriend personality. Money. Kalau tak berduit, mcmana nak beli satin and silk dgn Agent Provocateur wey. And send the girl home by helicopter, repeat a helicopter, which he piloted himself. Gliding to see sunrise. Oh Mr Grey *melt*.

Physcially fit. Of course. Tapi takda la all the bulky muscles which I think it's too much. 

Charming and thoughtful. He remembers every single thing. Twinning English Breakfast and bag out, like what Ms Steele prefers, ahhhh.

He must have power. Firm. Sangat lelaki, awww!

Right?

Tapi ada sesetengah orang nak jugak extra qualities, like gigi mestilah straight, rambut mesti lah straight, nak yang tinggi aje, yg katik taknak, but that's too physical. It's individual preferences and of course kita nak tgk setiap hari, so mestilah orang itu sedap dipandang. Tapi sedangkan gigi boleh direpair, rambut buleh distraighten kannn?

The personality of the male character. And that's why we, women, love this book. Mcm orang suka beno dkt bang eren ajis in Nora Elena/ Ombak Rindu, kann? Suka la kan, romantik tak bertempat (beli bunga satu boot, kau mampu?) tapi not too much PDA I'm not fond of PDA, myself. 

For the time being, bye bang Hariz, hello Christian Grey,
miaaawwww!



Who should play Christian Grey in Fifty Shades Movie?
Michael Fassbender, agree?


Photobucket

13 comments:

sarukman said...

abg fassbender dalam Shame, yum yum

zdiana said...

terpengaruh jugak ni.. just ordered the book online.. hehehe

Kazaztan Team said...

saje tau kasi meroyan org nak baca buku.... org nie dah lama tak buka buku nie...

Ribbon Clown said...

Aku senyum je baca post ni..dah la aku mmg cair sgt2 ng Christian Grey ni.. huhu angau angau..

Aku rasa Matt Bomer or Christian Bale.. both are totally GREY!.. aku tak kenal abg fassbender ni so aku tak vote dia ha ha

blu4sky said...

wah wah i like..mulalah nak berangan..

Nina said...

hehe, si christian ni kan terlahir dari watak edward cullen. first time baca twilight dulu, i used to be angau sekejap, pastu terbayang2 sapa boleh jadi dia untuk movie. neways, agak kelakar bila baca trilogy grey ni, kita senang2 boleh agak sapa bella, sapa edward, sapa jacob, sapa mike, sapa jessica walaupun dia dah tukar nama. satu lagi, quite lawak untuk novel mainstream terkejut guna 'holy crap' berulang-ulang kali. if u like this kind of stories, maybe u shud try fanfiction.net? kat situ lagi banyak gems u boleh jumpa. lagi angau jadinya nanti (talking bout myself la haha)

DeLancrettLurpak said...

Sarukman,

get a room!

DeLancrettLurpak said...

Zdiana,

sile, sile.. nanti bgtau syok ka tidak ya

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan,

Beli kak, syiok tahuuu

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah,

Christian Bale tu batman-ish sgt tauuu.. Matt Bomer tu buleh gak, ahaks!

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

cer try baca, masyuk oh

DeLancrettLurpak said...

Kak Nina,

Thanks! Will do. I wish I can spend a week just to read, haih!

sarukman said...

kalau c. grey versi melayu? saya undi rosyam noor

Related Posts with Thumbnails