Saturday, 12 May 2012

Spicy Lamb in Soy Sauce

Atau kasik je nama lamb in black gravy?
Alah, kambing masak hitam jek pun... 


Kasik close-up sikit, bagi orang yg dah merasa resepi ini terliurrrrr...
Sapa yang nak try masak resepi ni, sila la pakai resepi kambing masak hitam ni.
Tapi kalau ikut saya, saya gantikan kicap masin dgn oyster sauce, nyumsss!!!

Over la tu kalau dah sekali lagi nak close up, kehkehkeh. 

Kami tak makan dengan nasik. Last day masak nasik adalah last sunday. Dan dkt berkat menahan nafsu nasi, beratku sudah turun 2kg. Tadi takut2 gak makan, tapi makan sekeping roti paratha cukupla nak mengilangkan perasaan teringin ni kann..

Nyumsss!!!


Photobucket

12 comments:

Ayu said...

Menggoda oiii kambing ko nihhhh... Kang ada la yg tiru dlm sehari dua nih. Hehe

somuffins said...

DLL
Mekasih...kambing kita dah almost done.. main agak2 aje pastu barulah terpanggil nak check resepi sekali lagi... Nak tau? I terlupa bubuh cili, hehehe...

Nanti kita hantar lapuran kat al-kisah. Daa..

Daria Moe said...

yay for low carb! :) x lmk kurus la ktk mim.. mninggalkn daku

Fazira said...

ehhhhhhhhh...
kita g makan kat soya cafe, kan makan fried rice... ehhh.. tapi tak habis pun... :)

ok..seriuslyyy sedappp ok recipe nie..fazira tgk gambar dah terliur.. senang rupanya nak buat..

tapi fazira tak makan kambing :(

Ribbon Clown said...

Mim,

aku tgh gila mkn lamb skang, so dgn post ni, kiranya bertambah lah satu lagi resepi lamb untuk dicoba! yeay!

DeLancrettLurpak said...

Ayu,

Coba la gandingkan dengan nasi minyak, terangkat tahuuu!

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

Terharu I!Diva dapur try resepi dari blog I, aww!! Err, technically it's not my recipe lah kann, tapi tetap nak terharu gak, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

O'on @Daria,

Jauh lagi perjalanan kurus mek tok ehhh

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

tersilap taip, supposed to be "masak".. ehehehhe

mmg sedappp!!!

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah @Ribbon Circus,

Nanti dah coba, sila report di blog mu yg cantek ituuuu

Mamma Olyn ♥ said...

DLL, i dah try tau resepi ni, da la senang & walllaeeeeyyy marbeles, sedap hingga menjilat jari !! thanks:)

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

Kann? I suka sebab resepi ni sgt senang and sedapp!!

Related Posts with Thumbnails