Wednesday, 2 May 2012

Sorang Satu


Masing-masing punya favourite sos. Yang kiri tu of course Yaya punya, yg tgh tu (hot and spicy) saya punya and last sekali T-Bag punya. Yg hot and spicy tu cap Pantai, tak sure dari Malaysia or Singapore. Kalau makan chips/fries confirm masing2 bwk keluar sos masing2. Tapi kalau makan dkt kedai, takdak pilihan lainla except tomato sauce yg yawnnnnn itu. And sampai hari ni saya tak paham pasai pa org suka sgt sos Linggam, even dkt Jom Makan pun ada, me no likey.

16 comments:

blu4sky said...

haha cili sos maggie tetap x tinggal..i kenal sos linggam masa kat uni..disbbkan nak dptkan supply sos maggie kena gi notts and kedai india yg dkt ngan rumah ada sos linggam je..maka maggie bertukar kpd linggam..rasa not bad gak now suka cicah ayam goreng ayamas ngan sos linggam..nyum nyum

somuffins said...

DLL
Ahli2 kat rumah I pun bercitarasa berbeza bab sos-mesos nih.
Ada sorang uncle tu, dia suka Lingam tapi bini dia buat derk aje bila stok dah habis (sbb bini dia tak sker Lingam.. bau/rasa a bit pungent). Zalimkah bini uncle itew?

bujal X said...

sekali je la beli linggam~~rasa macam air gula~keh keh~~

sos kimball terbaik~~

zdiana said...

hehe.. saya skrg makan sos ABC.. yang biasa pun dah pedas.. yang pedas tu mmg lah sgt pedas.. best jugak sekali sekala makan pedas..

liemaopurut a.k.a ana said...

Ai x beli dah cili sos di pasaran. Rasa cuka sangat. Beli sos tani yg org kg sendiri buat. Bole request plak tu kalo nak pedasss gilers. sukeeee

Daddy Ziyyad said...

ahahaha..saya pun suka sos lingam
sos aminah hasan pun saya suka.

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

I sesekali ke rumah Malaysian, I dijamu dgn sos linggam, I makan gak la, tapi seriously sos linggam tu sesuai makan dgn keropok, bila makan dgn ayam, saya rasa pelik la pulak, lain org lain lidahnya, ye tak?

DeLancrettLurpak said...

CikSom,


Tak zalim CikSom. Itu namanya financial planning, heheheh.. Lagipun orang laki bukan tau nak belek stock dkt dapur, so nasiblah bdn tak dpt makan sos linggam, heheh

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Saya sebenarnya suka sos Life kalau makan dgn ayam goreng, nyumsss!!!

DeLancrettLurpak said...

zDiana,

sos ABC? cer share sikit mcmana kah rupanya?

DeLancrettLurpak said...

Liemaopurut,

Mak saya pun rajin gak beli tapi kami semua buat tak nampak je, hehehe.. Mak saya sorang je makan sebab mak saya tak leh makan makanan bercuka sgt...

DeLancrettLurpak said...

Daddyziyyad,

Letih kann? Sos Linggam, senang je sebut, sos Aminah Hassan, panjang giler..tapi nasib baik dia tak bubuh sos Siti Nurul Aminah binti Mohd Hassan, jenuh gak nak sebut, :P

Mamma Olyn ♥ said...

pedas sungguh ka hok tgh tu, nak try cari la. aduss sos maggi da keabisan stok lar.. huhu, pe tgk kat kedai pon stok xmuncul2.. huwaa

Ayu said...

Sos Lingams tu sedap buat masak nok - mi grg ke, bihun grg ke.. Aku pun suka sos pantai tu. Kalau dah tau awal2 nak g KFC ke apa, aku siap2 taruk dlm handbag. Pedulikk :P

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

Cer la carik sos maggi tu dkt Asda or Tesco, biasanya ada.. Saya jumpa sos pantai tu dkt Tesco rasanya, hehe.. pedas weh tapi tak de la berapi.. nyums!

DeLancrettLurpak said...

Ayu,

Lah ye ke, ko tumis la sos linggam tu dgn bawang segala? Aku pun selalu gak buat perangai bawak sos dlm bag aku, jahanam longchamp aku, kehkeh

Related Posts with Thumbnails