Friday, 18 May 2012

The Last Phone Call


Agak terkedu bila bukak bil tepon.
(Online bil tepon boleh personalized)
Bukan sebab mahal.
Tapi sebab the last phone call.



I still remember that he told me my handbag yg diorder sudah sampai.
And I told him I was cooking lamb curry and we're going to have it with roti canai.
And he said sambil gelak-gelak "uishh, sedap tu".
The last 52seconds on the phone with abah.

Still keeping my abah's phone number in my mobile phone.
And dah banyak kali ter-call.


We miss him so much!
119 days.
Photobucket

10 comments:

PUTUBAMBU said...

salam takziah dari Putu..
sorry pasal baru tau..

kita pun rindu arwah Apak kita jugak... yg dah pergi hampir 3 tahun yg lalu..

yg ajar kita mengaji..
yg ajar kita baca jawi..
yg ajar kita makan buat delima, buah sentul, buahan lama ni..

sama2lah kita doakan kesejahteraan mereka berdua di sana..

alfatihah dari Putu buat arwah abah awak ye..

Liasari said...

A simple entry but it touch my heart. I still have mine but jarang calls him. He likes to call and speak to his cucu's, tau anak dia jenis berat mulut agaknya.
Al-Fatihah untuk ur abah... may he rest in peace.

Nurrul Mohamad said...

mim everytime ktk post hal abah tak mata mek berair. sbb i cannot imagine how u feel. n i cannot imagine mun kmk in your shoes. :(

esp mun daddy's girl :(

semoga nya ada d tempt org beriman, aamiin

DeLancrettLurpak said...

Kak Putu,

Thanks for the doa.

Abah saya baru pegi awal tahun ni, I think tak lama lepas abah Kak LG pegi. Masih lagi bersedih tapi kena simpan dalam-dalam.

DeLancrettLurpak said...

Liasari,

Sama mcm saya. By phone tak suka sgt nak bercakap. I prefer face to face. So bila dah dok jauh ni, sgt jarang call dia. Selalu call or sms mak aje. Hemph. Sekarang sgt menyesal. :(

DeLancrettLurpak said...

O'on,

Kmk rasa kmk ok mun kmk di UK tok, sik tauk apahal sik berasa gilak. Tapi kmk rasa kmk balit for good, I will definitely rasa pelik of course tambah sedih. Kinek tok pun sik berani gilak call mak kmk selalu, sebab sedih. :(

Mamma Olyn ♥ said...

sabar ya DLL, terharu sgt, still ingat e3 u cete pasal abah (i cal abah juga..).. act i pon jenis berat mulut nak ckp gan abah, konon keras ati la.. hmm semu nak ckp gan mama, padahal i rinduuuuu nak peluk cium dia, hmmm * menitis airmata... xtau nak tulis apa da*

insyallah semoga abah DLL berada dikalangan org2 yg beriman, perbanyakkan doa & selawat:)

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

Thanks dear. It just that I really miss his advice on everything, sigh, rindu nak call and tanya mcm2, sobs.

Mak Piah said...

***hugs DLL***

DeLancrettLurpak said...

MakPiah

xoxo.
Nak kebab?
#tetiba.. hehee

Related Posts with Thumbnails