Wednesday, 16 May 2012

Kamu Tahu Benda Ini Wujudkah?

Isnin lepas, saya and jiran pegi ke the new South Bristol Urgent Care Centre dkt Hengrove Park, sepalaung je kot dari rumah kami. Oh bukan saya yang tak sehat, anak jiran saya yg tak sehat (mcm la korang nak tau kan? hehehe). Dalam dok menunggu ihsan doctor or nurse kat situ, saya pun baca la pamplet kesihatan produce by NHS (membaca amalan mulia uols hatta baca pasal retis share her HPT stick picture dgn peminatnya, kehkehkeh)

Saya baca tentang tentang types of contraception. Saya pernah la dengar pasal IUD, vasectomy, implants, pills, female sterilisation,  injections and condom . Tapi ini lah first time saya discover diaphargm and cap. Wadeheyyy! 


Kalau ikut caranya, agak susah nak implement.
Image Source
Complicated sungguh!

Kamu pernah tahu benda ini wujud kah? 
Ibusinga, DrZoul and Daddyziyyad takyah jawab, hehehe.

Saya rasa sungguh innocent #tetiba.

Photobucket

16 comments:

T said...

Saya tahu. hehehe. It was on one of the Sex and the City episodes. Carrie had some issue with it, or something like that.

Tapi I think diaphragm macam the least hygienic method jer, since your your jari in contact with that area more than necessary. Sure basuh tangan before application/removal, but what if basuh ala kadar and you could still get an infection. And that's like the last place you wanna get any infection. ewww. hahahaha.

It's a good alternative for hormone-free contraceptive for women though. Maybe in the case of the wife doesn't want the husband to know she's not planning to have anak berderet-deret, because otherwise, condom is so much easier to use. Could be cheaper too.

Izuan Kunang-Kunang said...

Eh bukan dah lama ke? I knew this since kelas science form 3 lagi you. Ke aku yang terlebih advance? Hehehe.

Daddy Ziyyad said...

ahahahahhahaa...this is the 'female condom' my dear :)

memang tricky kalau nak pakai tau, not like the male condom! :P

Ms.Lilies said...

tauuuuu hehehhe...blog sapa ntah ada sekali tu dia cite..lupa lak

Tijah said...

errr mcm mana nak kuarkan balik?
ok takpe nanti mak gugel

Messy Mummy said...

i know sbb pernah sekali masuk dlm rancangan tv3. but takut kot wat macam tu.. mcm sakit jer.. hahaha..
mmg takkan gunalah kot.. tengok jer dah serioww...

DeLancrettLurpak said...

T,

Thanks for the info.
Kalau dah makan kari, lepas tu tak cuci tangan betol2, pastu nak pasang this thing, confirm sampai ke dalam badan bau kari, kahkahkah!

DeLancrettLurpak said...

Izuan,

Ko memang! Daya curiosity tinggi sgt, heheh

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad,

Kann? Eeee,main seluk2 pulak.. tak efficient langsung tauuu

DeLancrettLurpak said...

Ms. Lilies,

Seriously, saya baru tahu. Terasa mcm remaja pulak yg baru figure out benda mcm gini, padahaaaalllll, anak dah sorang, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

Tijah,

Please Kak Jah.
Janganlah tarik keluar menatang tu guna penyepit buat sepit laksa/meehoon tu, kahkahkah.

DeLancrettLurpak said...

Messy Mummy,

I rasa pasang benda tu je dah makan masa. Lust and passion can't wait you see, wakakakak!

Ribbon Clown said...

aku pun tahu sbb tgk sex in the city hehe kalau makan sambal? ewwwww

PUTUBAMBU said...

errr...ngeri saya tgk!

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah,

Eeeee.. sambal petaip pulak tu.. nangis la.. hahahahahha

DeLancrettLurpak said...

Kak PutuBambu,

Untuk kebahagian sekejap, ngeri pun ngeri lahhhh, hahahah

Related Posts with Thumbnails