Tuesday, 8 May 2012

Jubo Raj

Sebok sangat pasal jubo orang kenapa kann? Mind your own jubo please! First time kami jumpa restaurant ni, mmg terbahak-bahak la dlm kereta. Nak ambik gambor few times, tapi tak berjaya. So hari ni on the way untuk mengtomyamkan diri ini, saya lalu depan kedai ni and berjaya ambik gambar. Anyway, I'm wondering apa maksud jubo dlm context makanan. Saya coba  la dari Telegu ke Tamil ke Urdu, tapi tak jumpa. Tapi omputis pedulik apa kan nama dia, asalkan makan sedap, tak kesah la ko letak nama apa utk  kedai makan tu.


Agak-agak kalau bukak kedai dekat sini, letak nama "Punkoq Hang Cafe", ada orang kesah tak? Isk, tak senonoh uols!

Dapat jugak la mengtomyamkan diri ini. Teringin nak makan tom yam goong. So, kami makan di Bangkok Street Food

Akhirnya daku dapat makan Seafood Tom Yam Goong with glass noodles, nyumsss!!!

Tak alang2 ok, makan pakai senduk kayu, kau mampu?!
Photobucket

30 comments:

Messy Mummy said...

Hahaha... Klakar. Kalau tu Nama dia... Ghiler kesian!

Noir HA said...

according to urban dictionary it means anything you want it to e.g 'jubo kau lah nak namakan restoran tu'.

that's a good one Dr! funny ghiler.

AiTotYati Mat said...

tu tak aku dah sengih2 macam kerang busuk depan laptop ni?

Kazaztan Team said...

tak mampu dekkk.. senduk kayu akak buat cedok nasi...

bujal X said...

saya baca entri ni masa tengah layan customer~~garu kepala customer tengok saya tahan gelak~~keh keh~~

Sidratul Muntaha said...

ahaha.
punggok..
adoi..
jubo..
adei..
skit perut aku gelak nih.

kucingorengemok said...

nanti awak try makan kat jubo dan bagitau kami apa rasanya... hrmppp (katup mulut tahan ketawa)

aliaaroslan said...

nampak pon sodap ni kak. ada jugak pergi carik tomyam balik ni.

Nashays said...

tomyam itu....telanairliyosajo

Persoalannya, dari parti manakah Raj itu...

JieJ said...

Hanya mampu tergelak sorang2...heheh

bujal X said...

gamabar 1st tu saya mintak ye~~

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm.. I can't help myself ketawa sendirian..adakah!

DeLancrettLurpak said...

Messy Mummy,

A'ah kan. Tak terpikir la pulak itu nama dia.. kalau nama dia, mmg sadis la weyyy

DeLancrettLurpak said...

Noir,

Hahaha,lawak la pulak kalu consider refer to urban dictionary, hahahaha

DeLancrettLurpak said...

AiTotYatiMat,

Nama kedai ntah hapa2, tapi nampak kerusi meja mcm authentic gila, adakah jubo maksudnya authentic, wakakakaka!

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Terpaksa saya nganga mulut besau2 utk cover kelebaran senduk kayu tu, kalau tak, abis menitik kuah tomyam atas baju T____T

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Lenkali share dgn customer.. kehkehkeh

DeLancrettLurpak said...

Sidratul.

Kann? Kenapa la banyak2 words dlm dunia, yg itu jugak dia nak pilih, isk!

DeLancrettLurpak said...

KOG,

isk, kalau dah lalu depan kedai pun dah tersenyum2 kerang busuk, kalau masuk kedai confirm tak sampai hati nak order...mesti waiter pun pelik, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,

Sedap tauuu, lama tak makan tomyam cenggini

DeLancrettLurpak said...

Nashays,

Takkan la PKR telah melebarkan sayapnya di UK, wakakakaka!

DeLancrettLurpak said...

Jiej,

Kann? Lawak gila masa first time jumpa kedai ni, rasa mcm tak percaya

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Amik le gambo tu, no hal...

tapi saya nak kambing jugak tauuuuu

DeLancrettLurpak said...

Art Lover,

Nanti2 saya nak pi makan sana, saya nak pi tanya la maksud Jubo tu.. ntah2 dia mmg sengaja letak, hahahhahahaha

suhana azlin said...

haha mengong punya nama!

cis sedap sungguh nampaknya rupa paras mu tom yam! kitorg minggu depan nak ke cardiff pasal visa, balik singgah birm tp x sempat nak merayau cari tempat makan sbb kena kejar ke inverness...

i hampa giler okeh x dpt makan sedap2, pastu laki tanya cmne tau byk food best kita ckp la ala kawan kita tu la asyik tunjuk makan sana makan sinun (with longggg pout)

deymmm!

Mamma Olyn ♥ said...

wakkakaa..jubor hang! ble langgar traffic lite ni klu tetiba ternampak kedai mkn ni..hahha

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Rugi la kau nok, Birm tu macam2 boleh ko bedal makan.. Anyway, dkt Cardiff ada buffet sedap, namo eh Spice Route.. sile google, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

Kiteorg mmg terkedu tau masa memula nampak, pastu gelak gilaaa.. hahaha, apa punya nama daaa...

suhana azlin said...

vavava! tima kasih daun keladi lah yo...akan eden dayo kan jugak kaki ni melangkah hehe ;)

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Lamb Rogan Josh dkt Spice Route tu mmg terbaik la wey.. coba jgn tak coba...

Related Posts with Thumbnails