Thursday, 10 May 2012

Hari Rabu Saya

Dah takda modal 18SG saya, abis sudah. Nanti kalau jumpa nama kedai yg worth utk gelak guling-guling, saya share dgn kamu semua yek. 

Hari ni saya jumpa boss, ada 2 pages list of things to discuss, ambik kau! Tu lah bahananya kalau jumpa sebulan sekali. Tapi we both agree that this is the best way sebab dia pun suka work from home, daku pulak dalam different situation.

Inilah rupa saya sebelum mengadap boss, bukak buku, journal laptop segala dalam train. PhD di UK ni mana ada exam wey, masa jumpa boss and presentation tu lah  examnya, ngeri uols! 
Muka yg kudus gila! Abaikan double chin itu.

Saya sempat berdatingan dengan BFF-ku, Fazira. Si Ayu tak leh join pulak sebab banyak2 masa, pukul 12pm lah jugak boss dia nak jumpa, cisss!! Sebab apa pukul 12pm, sebab Cafe Soya bukak pukui 12pm. So saya and Fazira sempat melawat carboot orang kaya (read:TKMaxx), hehe.  TKMaxx dkt Birm City Centre tu mmg besar, puas hati. Sempatlah kami berdua membuat rembatan baju sekeping sorang, kehkehkeh. Lepas tu, straight to Cafe Soya utk makan yang ini.

Chilli Pepper Squid with Egg Fried Rice
Kesedapan maksima albeit laki ku tak minat sangat, so kena makan dgn BFF jek la. Tapi kali ni tak mampu abiskan nasik, sebab perut saya mmg penuh, isk!

Tekak pulak dibasahi dengan  ice lemon tea. 
Perh!
Dessert?
Taufu fa yang awesome!

Lepas makan, terus balik ke school. Siapkan apa yang patut. Terus jumpa boss. Saya duduk je terus dia kata "you have a lot of corrections to do for chapter three". Sigh. Lepas tu mulalah masing-masing bersoal jawab, saya tanya dia, dia jawab. Tapi dia tanya tak semestinya saya ada jawapan, kehkehkeh.  Anyway, it was a fruitful meeting and the longest one, banyak hasil dan of course kerja pun menimbun uols! Tapi apa nak buek, kalau nak abis kan benda yg kau carik pasal ni, sila la kerja keras. 

Sebab lama sangat meeting, tak dapek la saya nak kejar train to bristol at 3.45pm. Boleh je kalau saya sprint dari school ke train station. Tapi dah la hari hujan, kau sanggup tgk donut-with-jam bergegar akibat sprinting ituu? Mmg horror la kalau tgk lelemak bergoyang2, mau tak tdo malam, hahaha. Tu tak masuk lagi risk utk terjatuh, lalu termalu, lalu buat pengsan, eee tak sanggup.

So, I took my own sweet time. Singgah Starbucks dlm univ dengan Ayu and Fazira utk sambung gossip terhangat di pasaran. 4.15pm, I was on my way to train station. Since T-Bag pun tgh superbusy, tapi apo nak buek, saya pulak ada meeting, dia kena la tinggalkan kerja kejap dkt school, then ambik Yaya dari nursery. Diorg lepak kejap dkt rumah, then 6++pm, diorg naik bas and kami bertemu di Park Street near to TBag's school. Then, TBag passed Yaya kepada saya, dia pun pi school balik. And saya dgn Yaya pun menapak la turun bukit tonggek Park Street tu ke nearest bus stop. Sempat jugak la Yaya mengepau Maltesers, cis!

Balik rumah, reheat ayam panggang semalam. Semalam saya buat ayam panggang, tapi TBag beli kebab, so bye-bye ayam panggang, kambing lagi sexy dari kau lah ayam.  Simpan la ayam panggang tu for today. Bagi Yaya makan sambil tengok Britain Got Talent and Yaya makan dua peha ayam, kau biar betol nak oi! Saya pulak mmg tak dpt nak sumbat apa2 dah dlm perut ni, I guess perut saya agak berdisiplin tang carbs sekarang ni, hehe.

And now Yaya sudah ketiduran selepas minum susu. Dan saya sudah di atas katil  bersedia utk tdo dan TBag masih lagi di school, ye sekarang dah pukul 11pm. 


Good nite people and hoi, subuhhh org mesia, subuhhhh!!!
Photobucket

4 comments:

Aslynda Jane said...

suka your inner (betul ka ni?;p) bunga2.cantek!

p/s:whatever it is, you'll finish your study.you go mommy!

makcikkantin said...

nampak nasi goreng + squid tu.......hmmm, my mouth got water

DeLancrettLurpak said...

Asylnda,

It's actually a scarf darling :)
Thank you :)

DeLancrettLurpak said...

McKantin,

sedapp tauu.. tapi sotong tu tak dpt la lawan sotong celup tepung versi Malaysia yg lagi waallllahhh!

Related Posts with Thumbnails