Thursday, 17 May 2012

Stupid is as Stupid Does

Bila orang cerita pasal Bersih 3.0, I was like, hemm, is there any improvement from Bersih 2.0? I must say, I see nothing. But, is it good to the nation? Perhaps we can say Bersih 3.0 was like another wake-up call to gomen, don't you think? Ye lah, dok sedap tenyeh duit rakyat, takdak orang tegor, naik lemaklah orang di atas kan? The Malaysians meeting with PM in London last Monday cost gomen 3.2million US dollar, so I've heard.

Tapi ada bangangnya juge, sebab Bersih 3.0's theme was peaceful sit and protest tapi ada juge manusia gila meroyan nak gak hentak sana dan sini. And of course, takkan la polis nak duduk diam. Ni keamanan negara, takkan nak biar je. Kau nak ke dari duduk dan bantah tetiba ada looting and all. Mahu tiru macam riot di UK or Egypt kah?  Kira cool and best la ada riot mcm gitu?

Tapi bila saya tengok video of army veterans flex their arses at Ambiga's house, saya jadik speechless. I don't want to embed the video in my blog, sebab saya rasa malu dengan kenyataan "org melayu org Islam tak minum 100plus". Wadehey.  

Saya macam "kagum". Kenapa la bangang to the power of infinity. Dah la ex-army, patutnya adalah self pride. Ni takkkk. From the act, tak tahu ke nampak kebodohan korang itu lagi terang dan nyata. Stupid is as stupid does. I'm wondering, berapa lah agaknya the ex-armies dapat duit just untuk buat senaman punggung depan rumah Ambiga? Ke mmg takde keje, so saja-saja buat? Kudos, you found a new hobby!


I'm not pro Gomen or pro Bang Nuar Jen.
But for me, it's the case of keluar kandang boye, masuk kandang rimau.
Sama je.
Sebab politik itu dunianya kotor 




dan dunia itu ada manusia yg bangang kata orang melayu tak minum 100plus.



*That bloody equation gives me an infinity = no output.
I'm so pissed off, hence the entry.

Photobucket

22 comments:

linda said...

Setuju.

somuffins said...

DLL
Manusia nih selagi sihat badan ... memang mcm2 ada..

Cuba sakit ... ?

Ribbon Clown said...

bang nuar ng bang najib seme sama.. aku agree tang masuk kandang tuh hehe

Siti Fatimah said...

but at least. ko take ur time and think about what's happening...

not like certain individuals....... :D....

at least, masa ko mengundi, which aku harap, ko akan mengundi.. tak kisah la mana ko nk pangkah... ko akan fikir dlu........:D

kucingorengemok said...

perhimpunan senaman pungkoq tak termasuk kategori perhimpunan yang diharamkan majlis fatwa ke, ek?

PUTUBAMBU said...

konfius ni..
nak mengundi saper time election nanti

macam2 cerita dok dengar..

* salam kenal dari putubambu.. blog hopp dari blog kak LG

Nurrul Mohamad said...

hnggghhhh MERIK MALUUUUUUU

DeLancrettLurpak said...

Linda,

Kalau ko tak setuju, aku gigit ko, hehehe

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

Kann? Masa sehat, sedap le mulut cakap mcm2 eh.. kang dah melepek, baru la tahu tinggi rendah doniaa

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah @Ribbon,

mmg! sapa2 yg dok kat atas akan buat benda yg sama.. temptation itu sangat tinggi..

DeLancrettLurpak said...

Siti,

Mengundi? Harapnya dpt la mengundi kan..tapi sapa nak diundi, tgk mood masa tu.. hahahah

DeLancrettLurpak said...

KOG,

a'ah. takde la pulak sapa2 keluar fatwa..isk! ini tidak adil!

DeLancrettLurpak said...

Kak PutuBambu,

Thanks sudi blog mengarut saya ni..

Malam sebelum mengundi kena la buat solah istikarah kot, gituuu, hehe

DeLancrettLurpak said...

O'on,

Malu gilaaaa...bodo bagaaaa

sarukman said...

vote for General Aladeeen!

DeLancrettLurpak said...

Sarukman Darl,


Eeeee. Ceridak. Adakah jilat armpit!

sarukman said...

kalau i jadi ambiga, i pasang lagu right said fred, http://www.youtube.com/watch?v=Gp3753miBIY, kuat-kuat while abg army tgh exercise, and start to wolf-whistle

Zulfadly said...

salam, bila tgk dat video, yg kelakar pasal air 100plus tu, orang islam x minum, pakcik oh pakcik, kesian ambiga yg perempuan kena mcm tu,

Hanin Farhana said...

Sangat suka dengan entry awak ni! Entertaining and educating.. hahaha!

DeLancrettLurpak said...

Sarukman,

Ambiga patut lebih kreatif menangani banjingan-banjingan ini, *mood The Raid*

DeLancrettLurpak said...

Zulfadly,

Kann? Kenapa la suka buat statement yg nampak sgt kebodohan diri sendiri, hishhh!!!

DeLancrettLurpak said...

Hanin Farhana,

Haha,thank you. :)

Related Posts with Thumbnails