Monday, 30 April 2012

Penganti yang Baru

Selepas mimpi ngeri hasil timbangan adalah 157kg, saya dah tak senang duduk. 
Masalah logistic tak settle lagi, so tak leh nak melawat ke kedai2 utk usha pengganti scale lama.
Tapi di zaman sains dan teknologi, negara perlukan jasamu, online sajalah.

Bye-bye Kak Salter, terima kasih kerna telah berjaya berkhidmat selamat  3 tahun.

Welcome Kak Omron.

Harap Kak Omron tak sakit-sakit badan lepas kami naik atas badan Kak Omron.
Maklumlah, kami ni "sehat" sgttttt.


Macam biasa, bangun pagi, tanggal apa yg patut, terus naik scale.
And the verdict?
BMI daku belum lagi masuk obesity.
Lagi sekilo lebih masuk la obesity, huwaarghh!
Visceral fat adalah di paras normal tapi body fat saya, huh, menakutkan!
Kena buang 14% body fat baru lah saya tergolong dlm golongan healthy.


Huh, tu lah kan, sedap je melantak, akibatnya?
Sendiri jugak la yg tanggung, hehehe.

Photobucket

12 comments:

anakdara said...

bgs juak 'kwn' baru ya mims.menepati citara.siap timbang segala yg patut..ctok brand omron hanya utk measure yg darah tinggi ajak..

Daddy Ziyyad said...

murah tak weighing scale omron tu?

fika79 said...

pergh..kali ni sangat canggih tu..aku sejak datang DE memang tak naik timbang, tu yang kunun budget kurus tapi sbnrnya bukan sahaja double chin..doucble stomach pun ada..:D

~Mami Little Hero~ said...

wallaweyyy ingatkan omron ada mesin ngetest blood pressure rupanya untuk timbang badan pun ado... caiyok caiyokkk... insyaallah buleh turun berat.

DeLancrettLurpak said...

AnakDara @ Kak Sue,

Ya lahh, dah lamak kmk aim scale tok, nunggu nok lamak rusak jak, haha...mcm ya juak Kitchen Aid ya, nunggu nok lamak rusak, barukla meli nok baru, hehe...

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad,

Kalau lepas convert harganya adalah tidak sampai RM150... tapi itu dengan discount... rasanya original price dia RM300 lebih kott

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

Cehhh, aku tgk gambor ko, kurus melidi je weyyy, makan la banyak sikit, nanti terbang kena tiup angin, hehe

DeLancrettLurpak said...

Mami Little Hero,

Omron keluar banyak product utk health monitoring, mcm2 adaaa...

ZuNas77 said...

Wahhhhh.....bagus monitor berat mcm ni.....sila kuatkan semangat k.jgn risau,sy dulu body fat over 20lebih kg....tp leh turun ke paras normal.....chaiyokkkk

daria said...

bess siott lom obese. hahaha. mek asa mek sentiasa lam golongan obese sbb mek pendek. boring..

DeLancrettLurpak said...

Kak Zunas77,

Akak mmg seorang yg tabah tapi saya pulak, seorang pemakan tegarrrrrr! Hahahaha!

DeLancrettLurpak said...

Daria @ Oon,

Sikpa bah on, kmk nang lah sik obese, tapi baruk jak tek kwn kmk padah "u put on weight kah?".. tensiiii!! Dah la terlebih 14% body fat, kak ya terlebih 15kg agik dari berat yg sepatutnya, arrghhh!!! Tapi nyaman aih nasik kerabu dimakan kmk tek, hahahahahha!

Related Posts with Thumbnails