Monday, 23 April 2012

Jom Makan vs Sticky Rice

Last two weeks had been busy for us, my in laws datang coti-coti England. So sebagai host, saya sefamily dgn gigihnya bawak mereka jalan2 la kan sambil buat tak nampak pada chapter 3. Plus, selama a week kena menunjukkan skill di dapur, phewww, I survived uols! Antara menu yg dihidangkan pada in-laws adalah kambing masak hitam (2 kali uols! permintaan tinggi!), mee goreng mamak (2 kali juga, vavava!), kari ayam with roti pratha, nasi ayam, nasi goreng, ikan panggang and etc. 

Two days before their return flight, kami bawak diorg melawat London. Di London kami pun melebarkan sayap dalam arena jalan-jalan cari makan. Last post saya cakap pasal saya makan di Neds Noodle Bar, near to London Eye. Kami try juga Jom Makan, White City branch. Dgr kata nasi ayam hainan and teh tarik nya adalah sedap. So saya order nasi ayam hainan utk Yaya which turned out tak sedap pun, patutla Yaya refuse nak makan banyak suap. 

Saya order juga udon goreng daging, haa yang ni sedap. 
Saya mintak extra spicy tapi depa tabur cili potong je atas udon tu, chehh! Tapi nasib baik sedap kannn.


Para pengiring atlit negara ke Olimpik 2012 boleh la mengeteh di Jom Makan Stratford City, boleh tahan sedap la teh tarik tapi kurang buih, kehkehkeh. 

T-Bag makan apa tah, saya pun tak ingat tapi dia kata tak sedap. Dengar kata ramai gak complaint kata kedai ni tak berapa sedap. Maybe sebab dia tak leh nak ikut lidah malaysian yg suka pedas kot, kang mat and minah saleh tak nak masuk kedai tu. Tapi apa yg saya order sedap la ditekak saya, nasib baik la kannn, dah la mood daku hari tu tak berapa nak baik, ehem.

After ahli rombongan berlepas ke Malaysia, kami spent a night lagi di London, penat hoiihh! Ingatkan next morning nak pegi Portobello market, harapan tinggal harapan. Dah bangkit lambat, so kami detour ke Westfield Stratford City. Sampai2 je sana, perut dah lapar gila. Sempat juga saya google halal restaurant in Westfield Stratford City, ada 14 kedai semuanya. Tapi tak semua kedai 100% halal restaurant, ada yg serve halal chicken but at the same time serve pork. Kami mmg carik asian dishes, tak kuasa heh nak makan fish and chips or jacket potato. Kami makan di Sticky Rice. T-Bag order chicken fried rice, perhhh, sedap gilaaa!! Tak sempat nak ambik gambar, dah licin licau, hebat, syabas mere zindegi. 

Saya order chicken fried noodle, pun sedapp uols!
Disulami dengan guava juice, terbaik la weyyy!

Yaya makan Salt and Pepper Squid.
Tak berapa sedap sgt. Lagi sedap dkt Cafe Soya Birmingham, oh miss nasi goreng with pepper squid, nyums!


Overall, kalau saya jalan sorang2 di London, saya maybe akan makan lagi di Jom Makan, sebab kalau ikut T-Bag, that was the first and last time lah. Sticky Rice pulak, kenapa la kau jauh sangat dkt Stratford City nun, tak kuasa nak pegi sana lewww. 


Mesti para-para pengiring Olimpik dah start googling which halal restaurant in London nak makan kan? Sekali sehari jek la makan berat, sebab mahal dowh. Eh lupa, depa mesti makan ditanggung kan, ciss! 


Photobucket

4 comments:

bujal X said...

sticky rice dengan pulut apa beza?

JieJ said...

mim..vavava betul..heheh..seronok nya MIL mim datang sana, kalau tau, leh ikut dorang..heheheheh

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Sticky Rice tu pulut lah rasanya. Tapi nama lain pulut juga glutinous rice..

DeLancrettLurpak said...

Jiej,

Hehe, mak saya punya turn adalah june ni. Jom!

Related Posts with Thumbnails