Monday, 9 April 2012

Bye-bye Cap Mydin



Terkojut kan? Bukak blog daku terus nampak corset.  Eh eh, saya tak jual corset mahal uols, duit tabung ayam tak cukup lagi. 

Ni corset cap Mydin berharga RM10 kot, tak ingat. Pakai tak sampai 20 kali kot, dah jahanam, sekian terima kasih.

First time saya pakai corset adalah ketika berat saya mencecah 55kg. Agak terkojut juga kerana berat asal saya adalah 44kg. Masa tu saya tgk buat master degree dkt  Skudai. Masa tu dlm hati ada bag Chanel (saya bukan lah pencinta bunga atau taman), duit scholar Mosti pun masyuk gak, ehem, so soru tak pernah miss la. Dan exercise pulak hanyalah dibuat di shopping complex especially City Square, Jusco Taman U dan Plaza Pelangi. Akibatnya, perut menggeleber gila. Memandangkan dah menjadi tunangan orang ketika itu, so mesti la nak tenangkan lelemak supaya tidak menunjukkan belang kan, kalau ye pun tunjuk le lepas kawin kan, hahaha. 

Anyway, saya pegi la dkt KipMart, jumpa satu kedai ni jual corset. Saya pun approach tukang jual tu. Dia jual tiga jenis corset, satu tu under RM100, satu lagi dalam RM300 kot, and satu lagi nearly a thousand ringgit. So, memandangkan saya tak berapa banyak duit, saya beli la yang RM300 tu. Tapi mulut akak tukang jual tu mmg mintak kena cili, sebab masa saya dah made up my mind nak beli yg RM300 tu (dia nak pujuk beli yg seribu tu), dia siap kata, "Adik ni dah ada 2 anak eh?". Saya tak jawab. Saya kata "Macamana akak tau?". Dia jawab "Tgk perut adik la". 

Padahal tu gua tak kawin lagi, huwaaarghh!

Tapi corset RM300 tu dah tak buleh pakai sebab size S. 







Corset didalam gambar diatas adalah bersize L, sila kagum, wakakakaka!
Photobucket

14 comments:

azieazah said...

Hahahaha sori tergolak pulak. Kak Azie guna corset (panty). Tu pun kadang2 jer.

Kalu yang cenggini, alamatnya menggelongsor naik ke dada. hahahahaha

Untuk korset, biasanya yang baik adalah dari Indonesia. Tapi kalu mampu, dari mana pun sama jer. Asal kualiti setanding harga.

somuffins said...

DLL
Baru saiz L, belum triple L lagi tu.. *sendiri terasa malu, whylah agaknya*

bujal X said...

pakai bengkung orang berpantang terus la~~murah pastu gerenti berkesan! keh keh~

Kazaztan Team said...

skrg tiada corset lg kan..dah bye2 tu...

Madam Sooyaree said...

Haku baru je pasang korset, Cik Abe bantai gelak panggil robocop. Nah, hamik kau, terima la bini yang geleber sana sini, hehehe

liemaopurut a.k.a ana said...

Penah jugak beli korset sebelum kawen dulu. JenamA ke hape ntah..yg ada infrared tu. Mak aiiii seksanye pakai.ms 1 day, Segalanya rasa senakkkk. Pling haru ms nak solat. Abes semua badan mengeras. Guane nak rukuk n sujud. Skang ni korset itu telah menjadi tukun dlm lemari ha ha ha. Tobat x nak pakai dah.sangat seksa lelemaks ku ;)

DrSinga said...

tiada insurans itu mulut!!

DeLancrettLurpak said...

Kak Azie,

Daku mmg memerlukan corset sekarang ni kak. Perut daku dah ala-ala dugong, maklumlah baru je join obesity group, huwaarggghh!

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

tipula u ciksom. tak mungkin u triple L. dari gaya penulisan u, i dapat bayangkan kelangsingan u, chewwaaahhh!

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Pastu setiap kali nak kencing, berchenta nak membukaknya, hishh!

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,


a'ah kak, tu yg perut menunjukkan belang nye, eh salah, lemak, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Madam Sooyaree

Bagus ko ni, i'm sure badan ko jenis kecik, mesti kau mengamalkan prevention is better than cure. jangan jadik macam aku, dah gemok terlampau, baru sedor, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Limaopurut,

saya pun takut nak pakai corset secara extreme ni. Takut la apa2 kesan pada organ dalaman, scaryy!

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,


Kann? rasa nak ku cilikan aje.

Related Posts with Thumbnails