Tuesday, 24 April 2012

157kg uols!

Saya bangun pagi tadi, masuk bilik termonung, bukak apa yg patut, terus naik scale.
"Ocopot queen elizabeth!" 
Saya terkejut.
Saya geleng-geleng kepala.
Takkan lah kan. 
Takkan la happy sgt sebab family datang lalu membelasah makan dgn segila-gilanya.
Berat saya jadik 157kg!
Biar boto?!
Rasanya saya masih lagi pakai baju size 12, seluar size 14 (ehem, rasa dah ketat wey seluar tu weyy, hello 16).
Tapi takkan la 157kg?
Tanya T-Bag.
T-Bag kata scale tu dah gila kot.
Tapi den dah nervous.
Tetibo raso nak buat sit up 1000 kali, raso yo la, buek nye tak, kehkeh.

Turun bawah, korek robok.
Breakfast oat dengan semi skimmed milk uols, terkujat punya pasal.
Tu yang terus den buek ayam panggang dengan salad yo utk dinner.
Takdo nasik, takdo kontang.

Saya tahu yg saya dah maju setapak iaitu ke alam obesity bila saya rasa macam tak sesuai pakai size 14, sebab susah nak butangkan seluar, isk!
Eee takut! 
Photobucket

10 comments:

Ribbon Clown said...

Amik ko..byk giler daun ko makan ;p

Mizz Coki said...

Errrkk.. scale rosak or u gain weight? dlm prof pic tu tak debab pon.

Kazaztan Team said...

mimpi ngeri ko dekkk

daria said...

hahahah sotttt scale kitak ya mim. scale jarum ya nak? sgt la sik logik 157. kmk 67 kinektok aie, dari nikah ria. boring nya,sikda gik kategori 62 61

DeLancrettLurpak said...

Ribbon Clown @ Pe'jah,

Kann? Takut punya pasal, hahaha.. tu namanya kalau dah terhantuk, baru nak terngadah.. ewaahhh

DeLancrettLurpak said...

Miss Coki,

Scale tu rosak. Ada org guna scale tu utk timbang luggage, hergh! Profile pic tu adalah pada birthday saya tahun 2008.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Kalau akak tgk muka saya masa tgk penimbang tu, mesti akak rasa nak gelak, nervous abisss!!!

DeLancrettLurpak said...

Daria @ Oon,

Ya lah, kmk malar main area 65-67 ajak.. tok rasanya 70kg tok, sebab seluar size 14 rasa sendat.. scale yg nang rosak sebab wandi nait scale ya, berat wandi 41kg, wakakakak!

Kmk makei penimbang digital brand salter.. it's time to get a new one I think, heheh

sarukman said...

penimbang ya nimbang berat dosa nak? ya kamek ringan jak

DeLancrettLurpak said...

Sarukman @ darl,

kalau nak tambah pahala, meh la sedekah satu leather duffle coach, ehem...

Related Posts with Thumbnails