Friday, 9 March 2012

Tak Jadik ek SBPA

Alaa, dulu janji nak bagi tshirt spiderman cap marvel.
Hati kita berbunga-bunga.
Dah terbayang-bayang bergaya nya kita pakai tshirt spiderman cap marvel.
Rasa mcm dihargai pulak.
Tapi ada syarat,kalau kita tak perform masa yearly exam, dpt warning.
Alaah, takpela, janji dpt tshirt spiderman cap Marvel.
Bak kata Uncle Ben ,"great power comes with great responsibility".
Kita sanggup sign MoU utk "belajar" rajin2 tapi dgn syarat dpt tshirt spiderman Marvel.

Lamaaaaaaa kita tunggu.
Kena meeting dgn sedara mara semua dulu, mahal katanya tshirt spiderman cap marvel tu.
And rupanya org mcm kita dpt tshirt spiderman cap marvel je.
Tapi org hebat dari kita JUSA  dpt kasut Jimmy Choo, over kau nok!

Lepas berbulan-bulan.
Tetiba tak jadik pulak nak bagi tshirt spiderman cap marvel.
Yang kita dapat hanyalah tshirt spiderman cap pasar malam.


Takpela, janji dpt.
Tapi tak baik tauuuuu, kita dah berangan-angan.
Benci!


*Metafora perasaan saya ketika mendapat tahu SBPA tak jadik 
Photobucket

14 comments:

blu4sky said...

SBPA tak jadi tapi dengar kata SSM ditambahbaik.. naik 13% but kali ni kena wait and see the payslip br boleh pasal angan-angan mat jenin..
coca cola kat B area naik to 250.. but since org-org yg menyeberang dr south china sea idok layak nak dpt coca cola tu..dok le diam2..

Tijah said...

yang dijanjikan jimichu patut dapat apa plak ek?

bujal X said...

sbpa tak jadi tapi gaji tetap naik~~
untung la siapa gaji besar~~

sarukman said...

uncle ben yg jual nasi kat tv tu ke?

fika79 said...

jimmy choo dah kena turun kasut murah skit..geox?erh..haha

Fazira said...

hahahaha..
teringat kak mimah berangan2 hari tu..sampai fazira2 pun terberangan... tapi apakan daya.. angan-angan mat jenin

DeLancrettLurpak said...

blu4sky,

13% tu confirm utk guru sahaja. Penjawat awam yg lain ikut gred, bengang gilaaa!

Itula, depa tak announce ke elaun perumahan wilayah naik ke eh? Frust gilaa!!

DeLancrettLurpak said...

Kak Tijah,

Alaa, yg dpt jimichoo tu leh la splurge dkt Parkson Grand, sedihnye kamiiii !

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Kann? Untungla sapa gaji besar *sambil jeling gambar laki DrBikMama*

DeLancrettLurpak said...

Sarukman,

Uncle Ben yg itu nak buat hapaaaa yang oiiii

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

Maybe dia buleh pakai brand Primavera la wey, kang kalau aku kata Vincci, mcm sedeh la pulak, kehkeh

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

Huh, nasib baik akak baru angan2. Nasib baik tak gi book Volvo baru dkt Malaysia, hahahaha

- GC - said...

jimichu pun tak dapat kak oi, ku pakai selipar jamban dh la

DeLancrettLurpak said...

GC,

janganlah cenggitu, up la sikit, pakai slipar jamban bata elok sikit rupanya, heheh

Related Posts with Thumbnails