Monday, 12 March 2012

Minggu Lepas Saya Masak

Minggu lepas saya masak/bake:

1) Nasi minyak, ayam masak merah dan kambing masak hitam
2) Lamb chops with roast sweet potatoes and black pepper gravy.
3) Spaghetti bolognese
4) Red Velvet Cake
5) Mee kari with kerang 
6) Nasi Ayam Penyet
7) Satay
8) Macaroon

Ok, fine!
Nampak no penipu especially tang yg no 6, 7 dan 8 tu, kahkahkah!


Takde masa la nak masak.
Last week mmg record.
Paling hebat masak ayam masak kicap la, itupun sehari je.
Hari - hari lain adalah masak di kedai takpun makan maggi sajo.


Sudah submit kerjanya tadi (# Tips PhD) yg hanya 14 pages itu kepada boss.
Mari kita tunggu kutukan2 membina.
Lepas dpt kutukan, jgn menangis pulak, ahaks!


# Tips Phd : Submit lah kerja awal kepada boss dan kalau buleh at odd hours and during weekends. Confirm boss syahdu dgn kegigihan korang bekerja, kehkeh. Sekian tips PhD sengal saya.

Photobucket

8 comments:

JieJ said...

Salam Mim..heheh..baru nak kagum mim masak yang ala2 hotel tu..hehe..rupanya mim buat lawak yer..

- GC - said...

kah3x. masa tgk senarai makanan tu sy percaya je yg akak masak tang no. 6,7,8. tertipu aku!

daria said...

hahahahha ada indah 3 igek bebulak. tp cam ktk sik nampak nya bulak mim, mun kamek nang kantoi bulak. hahah

linda said...

hahah, aku mlm jadi pun ade kejadian impresskan bos. Nak jugak emel mlm tadi (smlm ahad mlm senin). Dah la sebelum tu dokumen yg diedit tak save, gigih edit balik utk emel ke bos mlm tadi gak b4 midnite sbb harini byk keje (read : bley impress bos dlm masa yg sama) harap2 niat ku ikhlas, tidak riak. hahah

DeLancrettLurpak said...

Jiej,

Haha, mmg tak sempat wey, kalau ada maid best gak ni, hehe

DeLancrettLurpak said...

GC,

Heheh, kalau ada masa, mmg akan ku gigih membuatnya, tapi nampaknya dalam mimpi jek la.. hahah

DeLancrettLurpak said...

Daria,

Cukup tiga tahun ktk diam oversea, nang lengkap la kitchen skills ktk, u'll see, heheh

DeLancrettLurpak said...

Linda,

Niat aku adalah mengotakan janji, sebab aku janji dgn dia before this week starts, hahaha

Related Posts with Thumbnails