Thursday, 15 March 2012

Kukus Mengukus Amalan Mulia

Tiba2 terbyg keenakan ikan kukus dkt Stulang Laut, JB. Dulu kalau lepak dgn budak2 mechanical, lepas tgk wayang, mesti makan situ. So,ikan siakap/jenahak kukus was our favourite order gak la. Tapi seabass (it's like siakap) dkt Bristol ni agak mahal lew,£4 sekor, hishhh! Kalau dkt Birm, dkt Bull Ring market tu 6 for a tenner, tak ke murah tu.

Kekonon masa dinner nak less calories intake la, makan ikan kukus dgn nasik 3 sudu, sekali hambik kauu, kelaparannnn sampai ke pagi, hehe. Ok nak pegi melatte kan diri (kurangkan calorie kononnnnn ye, latte tu je dah menggunung calories), hahahha.

7 comments:

Fazira said...

lorrrr.. kata tak nak diet dah.. hehehe...
aha... nnti datang Birm borong ikan seabass pulak yer

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

Mmg taknak diet, tapi kepala dah pening, maybe bdn dah sengal, kena start buat detox kot, tapi malas, hahaha.. a'ah nanti nak dtg Birm, borong seabass, nyumss!

JieJ said...

Sedap Mim..memang amalan mulia..hehe

Ismail Fitry said...

Ya benar! kukus mengukus memang amalan mulia TAPI Deep frying lagilah amalan lebih mulia malah terpuji hahahah

DeLancrettLurpak said...

Jiej,

Paling sedap kalau ada org masakkan utk kita everyday, heheh

DeLancrettLurpak said...

Ismail Fitry,

Deep fry tu mmg amalan terpuji lepas tu kau menangis mengenangkan calorie, hehehehe

ZuNas77 said...

sedapnya..tak mo up recipe ke? hehe

jom detox!!....i nak start 2nd round next week....nak buat all the way sampai kurus. takmo rehat2 dah. penat!

Related Posts with Thumbnails