Tuesday, 20 March 2012

Bahaya Kalau Buat Selalu

Dalam dunia ni, banyak benda bahaya kalau dibuat selalu.

Ni contoh paling senang, masak nasik lemak siap dgn telur mata and chicken wing panggang, perhhhh! Pagi belasah 2 pinggan, dinner belasah sepinggan, selamat tinggal dunia peragaan kataku sambil menyumbat nasi lemak awesomeness itu kedlm mulut.


Satu lagi contoh adalah shopping baju. Ia boleh membuatkan lemari semakin mengecik dan poket semakin tipis seumpama rambut seorang student phd (let's blame the obvious, bukannya MSG, kehkehkeh).


Satu lagi contoh yg tak buleh blah adalah riak/names dropping/berlagak hebat tapi kosong sebenonye. Sebab 3-4 kali kau buat, org pun dah perasan, so confirm orang tok se rapat dgn mung, sakit jiwa jewww!

Ahhhhh, nasi lemakkkk, nyumsss!

10 comments:

Ms.Lilies said...

Siap chicken wings tu yg tak menahan tu

JieJ said...

Mim..tiga2 contoh tu memang bahaya..heheh...

anakdara said...

nasi lemak ktk nang terBAEK! i like!

Lya Colours said...

saya pon baru je lepas sarap nasi lemak beli kat area rumah.siap ada extra sambal sotong. ngeh ngeh ngeh

ZuNas77 said...

Sedapnya nasi lemakkkkkkkkkk...

Dah 3 bulan tak makan nasi lemak..sob..sob...nnti nak reward diri sendiri la dgn nasi lemak+chic wings gak..hehe

DeLancrettLurpak said...

Ms Lilies,

Alah kak mimi, chicken wing tu campak je dalam oven. 15minutes kemudian siappp!

DeLancrettLurpak said...

Jiej,

Bahaya kalau terbuat selalu, hehehe

DeLancrettLurpak said...

AnakDara @ kaksue,

ya nyuruh kmk makan bertambah2, hahaha, bingung nangga badan diri sendirik aihhh

DeLancrettLurpak said...

Lya,

Nasib baik akak tak berapa berkenan sambal sotong+nasi lemak, heheh.. kalau tidak mau menjejes air liur ni dik oiii

DeLancrettLurpak said...

Zunas77,

Sedap uolsss!! Reward makan sesenduk takpe, jgn makan bersenduk2 sudahh, hehehe

Related Posts with Thumbnails