Sunday, 18 March 2012

All Rounder

Kadang2 bila kita sit for an exam, kita selalu aim utk score certain section aje, section lain cukup2 mkn sudahlah.
Sebab tu dkt sekolah yearly,ada kategori best student of ko-q, best student of academic.
Kita buat phd tapi kita lupa kita ada anak bini/laki. ( Yes my fellow phd candidates, it's inserting your phd in your life, not the other way round).
Kita diet mcm nak gila, sampai kita lupa nikmat makanan dan dan buleh terlupa exercise pun perlu dek non (walaupun kau pakai korset sama dgn harga handbag coach, kau tetap kena exercise!)
Tapi yg paling penting, kita sangat2 menjaga hubungan dgn sang pencipta, tapi kita lupa jaga hubungan dgn makhluk ciptaanNya.
Dlm hidup yg singkat ini, kita mesti try to be an all rounder.


Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

8 comments:

linda said...

sangat mendalam, tq Mim :)

daria said...

oh boi mim.. experiment2 phd ktk nyuroh kata2 ktk jadi makin puitissssss. but me likey.. :)

DeLancrettLurpak said...

Linda,

You're welcome dear :)

DeLancrettLurpak said...

Daria,

Hahaha, mun results experiment kacak2 maybe kamek relax2 isap gam, mun dah results experiment kedak apa jak, ya nyuruh kmk bermadah pujangga, hahahahaha

anakdara said...

huh nang kacak madah pujangga ktk tok mims! saya suka! kita adalah all rounder..

fika79 said...

hahah..mendalam siut..aku ni stress rasa nak terjun bangunan atau lombong..macam ada gaya kena extend..tapi duit takde..camno???carik keje kat sini la...uwaaa..(erh sorry merapu lak)

DeLancrettLurpak said...

AnakDara @ Kak Sue,

Ya lah tek, susah benar mok jadik all rounder kohhh

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

Lahhh, ko tak extend ke? Aku baru je 3minggu masuk tempoh extend, hehehe

Related Posts with Thumbnails