Thursday, 16 February 2012

Supper yang Segera

Hari ni mmg otak bercelaru la wey. Tetiba teringat dkt ATAS cert yang tak approve lagi, kalau takde ATAS cert mcmana nak dpt CAS number, pastuh tetiba dapat news pasal renewal visa (dependent fee naik lagi utk application after 4th April, hish), pastu pening tgk coding sendiri, pastu pening tgk template journal yg kosong, hoiiii, banyak nye dalam kepala otakku iniiii!

Akibatnye perut adalah lapar tahap raksasa yg amukan. Memang saya tak lunch pun sebenonye. Pukul 3.35pm terus beraksi di dapur. Pukul 4.10pm dah buleh makan ayam goreng, kacang buncis goreng dan sambal belacan, tu kiranya Luner (lunch+dinner) la kan. 

Rutin rumah kami mmg pukul 6.30pm tu dah masuk bilik tdo, sebab Yaya tdo pukul 7.30pm. Tapi kami tidak le tdo, kami kena buat mcm nak tdo la, tutup lampu bagai. Yaya tdo je kami pun start le buat keje masing-masing. 

Tetiba pukul 9.30am, kami dua-dua teringin nak minum coke. Tapi nak gi belinya adalah malesss! Tak kuasa nak berjacket bagai and drive kereta ke Tesco Express. So, solution nya adalah delivery. Tapi takkan lah nak delivery semata-mata dua bijik tin coke, coke dalam botol adalah tidak stone, kehkehkeh. Pastu rasa macam lapar la jugak, haha.

Memandangkan kami dah makan nasi, takkan le nak order nasi kann? So order appetiser.
Crispy Aromatic Duck (half) served with cucumber, spring onion, hoi sin sauce and pancakes.

Appetiser lah sangat kannn? Half duck tu oi!
Pancakes tu bukan mcm pancakes utk breakfast tu.
Dia guna rice paper pancakes tu, so nipis la.
Selama dok dkt bumi Hengland, ni dah tiga kali kot makan benda ni, tapi makan dari 3 kedai yg berbeza, memang kami suka sgt lah!


Kami test aje buat delivery dari Oh!Beijing ni, sekali dia nak pulak hantor kan. Kalau ikutkan dari segi map, mmg le jauh kedai dia dari rumah kami, tapi kalau ko dah antor, aku lagi le suke kann? Hehe.

Lenkali buleh order lagi, tapi lain kali tu buleh buat dalam masa 8 bulan terakhir ni je la, pastu bye-bye Hengland.
Photobucket

6 comments:

Daddy Ziyyad said...

terbayang weehhhh..crispy nya itik tu.....

DeLancrettLurpak said...

Daddy Ziyyad,

sedap gilaaaaa.. kehkehkeh

suhana azlin said...

sedap ke ni? laki i ni jenis yg x adventurous bab makn, kalau nak suruh dia rasa bagi dia makan dulu pastu baru btau 'yang, tau x tadi yg u makan tu donald duck?'

wakakaka... ;P

Messy Mummy said...

Hebatnya makan :) Samalah kat sini.. Dr nk teh tarik terus tertarik ngan roti naan dll.

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

sedap babe! setiap kali jumpa restoren cina halal, aku mesti carik menu yg sama..tapi sedap kat tekak aku la taktau la kat tekak ko mcmana, hehe

DeLancrettLurpak said...

Messy Mummy,

Jgn buat pasal, saya dkt Mesia kalau supper tu dah rupa mcm nak dinner, order tak ingat duniaa, hehehe

Related Posts with Thumbnails