Monday, 13 February 2012

Shrimp yang tak Berapa Menendang

Ada lah malam tu kan.
Masa tu Yaya dah tidur.
Saya terbayang kesedapan Kickin' Shrimp di Tony Ramas.
Ahh, tak  buleh jadik nih.
Saya pun turun bawah.
Tak buleh la nak feeling-feeling Nigella Lawson, dalam gelap bukak peti ais and nampak makanan.
Sebab dalam peti ais mmg takdak apa, semuanya raw food.
T________T.


Dengan azam yg kuat, maklumlah baru awal tahun,
saya pun masukkan udang2 dara tu dalam microwave dengan sikit air, and high power for 2mins.
Dadukan semua sayur mayur (lettuce, red pepper, red onion).
Pastukan satu kan dengan udang dan sayur mayur itu.
Pastu letak a dollop of seafood dressing tu.

Eh sedap lahh.
Lain kali buleh buat lagi, hehe.


Buat satu utk T-Bag.
Tapi dia busy, so saya makan dua-duanya sekali.
Kehkehkeh.



Photobucket

4 comments:

azieazah said...

Amboiii..! dia busy sampai makan pun tak sempat? I bleh makan kan bagi pihak dia. hhe

DeLancrettLurpak said...

Kak Azieazah,

Cuba kata kambing masak hitam dah siap masak, confirm berlari T-Bag ke bawah, heheheh

Nashays said...

tp aku kagum gak laa dgn kegegehan ko mlm2 buta membega udang dan sayo...

DeLancrettLurpak said...

Nashays,

Aku bab makan, no hal babe! Kehkehkeh

Related Posts with Thumbnails