Monday, 6 February 2012

Matikan Air

Korang pernah dgn istilah "matikan air". Saya pun baru first time dengar masa balik Malaysia hari tu. Masa tu colleague mak saya datang ziarah family kami. Sebelum makcik tu balik, dia sempat pesan dkt saya supaya jaga mak saya baik-baik and pada mak pulak, dia pesan "matikan air je kalau ada org cakap-cakap tu kak". 


Maksud "Matikan Air" di sini adalah
 snap aje la bila orang laser kau.


Ye la, bila kita dirundung malang (kau mampu keluar ayat mcm gini?), tgh bersedih kannn, pastu mulut orang pulak mcm cilakabanat, so, nak buat apa kau jaga hati mereka2 itu, kau laser kan ajeeee...


Mulut manusia yg mmg busuk, pesakit tu kena demam panas lalu coma dikatakan kena HIV. Hebat beno dirinya sampai buleh diagnosis pesakit, tak payah tgk chart uols, tak payah kau susah nak ada degree in meds, terus tau pesakit tu kena HIV, vavava, patutla orang kampung syg kauuuu, kau mmg hebatttt!


Tapi kesian pesakit tu, agaknya ramai yg dpt berita dia dpt HIV, padahal tak betol, kesiannnnn...
Dosanya?
Eh kau tak boleh cakap dosa-dosa, dia org hebat.
#SarcasticModeON


Ye tuan puan,
dengan manusia yg mulut takde insuran takaful, 
kau matikan air ajee....

Photobucket

9 comments:

Ribbon Clown said...

orang camni kena buat tangan dibahu, mata pandang ke atas! Huh!

Makji Esah said...

ohh..ini utk org yg mulut cilakabanat aje ye?

Mak Piah said...

yes...! in my world it is called Bitchiness Management. LOL. Belasah jek.

suhana azlin said...

ya ampunnn!! gila busuk gila mulut manusia cm ni...ish ish ish...mcm la diri tu bagus sgt, skang ko senang boleh la nak bongkak lupa diri..esok2 kut susah lu fikirla sendirik..

btw, beb ada ke yg ckp cm tu kat ur family? tampau kan je..eh geram lak aku.

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah,

As if dia paham if aku buat #TDDMKA, dah dasar selenge kannn, hehe

DeLancrettLurpak said...

Makji Esah,

Yupp, utk mereka yg bermulut puaka je.. Yg mulut ayu comel lote mcm kita ni tak payah la, kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Kmk mok amik paper Bitchiness Management boleh sik? Sine mok register oh? hehe

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Ada mulut puaka yg ckp benda2 bodoh dkt family aku tapi aku pikir senang je, dia tak berapa cerdik, so takyah la lawan dgn org bodoh, hahahaha


kejam kan aku?

suhana azlin said...

bukan kejam nyah, tp cerdik banyak dr diorg hehe..

aku paling x pandai berlakon bila berdepan dgn org mcm ni, sbb tu so far yg ada pun ckp2 belakang je kut...sbb God knows ntah apa la yg terlepas dr mulut comel ku ini, amik ko sedas! haha...

Related Posts with Thumbnails