Wednesday, 15 February 2012

Jenis Breakfast yang Tamak Haloba

Pagi tadi saya bangkit terus mandi, winter ni mandi ikut mood jewww. Sebab hari ni dah janji dgn jiran-terhampir nak pi bertea-scones-cake-sandwich dkt Patisserie Leila. Ye ler, next week genap 3 tahun tahu saya duduk sini, tapi tak pernah pun makan cenggitu dkt kedai. Orang laki tak suka benda cenggini, so kena la ajak geng hawa.

Sekali sampai sana, hek eleh, kedai nye under refurbishment, sama le dengan websitenye yg under construction, chehhhh! So, nak tak nak kena la carik port lain. Perut dah nyanyi lagu rock kapak dah pun sebab dah nearly 11am.

So kami jalan-jalan along the road and carik kedai yg nampak macam cool sikit nak lepak. Then jumpa la The Social. Setelah melakukan interview terhadap waiter about vegetarian food yg diorg offer in the menu, kami pun puas hati lalu kami order.

Dengan lahapnya, order dua air, kehkehkeh. Kekonon the pineapple juice will help to wash down the cappucino, padahallll, haloba!

Lepas tu order yang ni
Glamorgan sausages, egg, spinach, mushrooms, homemade baked beans & toast  

Toast dilupa jangan.


I tell you lah, mmg terbaek la breakfast ni. Glamorgan sausage tu kan ada cheese and leek kat dalam dia, perhhh, memang sedap gilaaaa.

Ingatkan nak order a slice of chocolatey chocolate cake with double cream for the dessert, eh kejap, breakfast mana ada dessert kan? Ahh lantak, kehkehkeh. Sekali kauuu, perut dah senak.  Memang full abis.

Kan best kalau ada orang serve ni kat rumah, celik mata je dah terhidang di atas meja, ewaaahhh, banyak lemak kauuuuu!
Photobucket

4 comments:

somuffins said...

DLL
Boleh tahan tahap kehalobaan... but I like! Kenyang sampai malam atau by lunch time dah mintak another meal??

Konot said...

aku tengok pun dah terliur...

mmg dasar pelahap (aku ler). sbb pagi tadi baru bfast nasi lemak tapi bila tengok ni tetiba lapar balik..

iskkkk

DeLancrettLurpak said...

CikSom dear,

I kenyang tauuu, sampai pukul 6.30pm baru carik another meal, hebat kannnn?

DeLancrettLurpak said...

Konot bebeh,

sedap gilaaa, pagi ni aku tgk balik gambor tu pun aku terliur, hahaha

Related Posts with Thumbnails