Wednesday, 22 February 2012

Gross!

Saya discovered satu website, it's about unusual things happen/exist around the world. 

This is the list of Unusual Food Dishes From Around the World (news source)

1. Cambodia - Tarantula 
2. Philippine - Balut (half fertilized duck or chicken egg) 
Found about it from Zimmer's tv show.
3. Asia - Snake and Scorpion Wine
4. Vietnam - Cobra Heart
5. China - Bird's nest soup
Eh kita boleh makan yang ni ke? Kalau buleh, teringin lew nak try.
6. China - Baby Mice Wine
7. Sardinia - Casu Marzu (Maggot Cheese )
Selamba kan? Tetiba dalam menu tulis, "spaghetti bla bla topped with maggot cheese", erk!
8. Indonesia - Kopi Luwak
Tak main la Stabak, ni baru le the most expensive coffee in the world. Biji kopi yg datang dari hasil no 2 seekor binatang called Luwak, kelas kau binatang!
9. Japan, China - Tuna eyeball
Eleh, sikit saya tak heran, mata ikan kembung tu selamba je orang gigit. Saya dah try, tak sedap.
10. Rocky Mountain Oysters.
Nama kau mmg kheles! Sebenonye adalah ia adalah buffalo's fried testicles. Eh, orang kita pun mmg makan kan telur lembu, kan? Saya tak pernah la pulak.
11. Fugu (Poisonous Puffer Fish)
Orang yang terel je boleh masak lauk ni, kalau tak, lepas makan je, kau mmg takde masa depan.
12. Bugs
Saya nak ladybird goreng! Erk!
13.Mexico - Escamoles 
Eggs of giant black ants. 
14. Whole Sheep's Head
Ni bukan bersepah ke jual dkt Morroco? Saya tgk kat TV jek la, tak sampai lagi sana (ehem ehem darl!)
15. Bat Soup 
Kann? Apa kheles sup gear box!
16.Caterpillar Fungus
Bukan makan caterpillar tu, tapi kau makan fungus yg bunuh caterpillar tu, fuhh, complicated betol la makanan yg ni.
17. Kumis
Bukan makan misai laaa. Ni fermented mare's milk. Tak cukup susu kambing and lembu, bantai pulak susu kuda, sukati korang la wey.
18. Human Placenta
Yang ni mmg tak buleh blah laa. Kau ni kenapaaa!!! Tak de bende lain nak makan ke? Aku ada sambal sotong, meh sini aku bagi, ergghh!


Tak berani letak gambar2 dari blog itu atas alasan ramai yg akan muntah depan laptop/dekstop.
Korang berani la click, mmg eeeewww abiss! 
Saya sakit gigi, so tak berapa nak makan sebab tak leh nganga besor2, so saya leh tgk, hehehe.
Photobucket

17 comments:

tasekM said...

kan...
makanlah benda lain.
soto misalnya.


.

CikLilyPutih said...

nak pi tengok gegambo tuh

- GC - said...

human placenta???


gila vavi sungguh!!

daria said...

simple na juak yg china n jepon? mk asa ada gk nok pelek kali. kedak utak jak upanya.. usus something kata kawan mk. kaz ada nerai rah sushi ria

Daddy Ziyyad said...

Saya pulak suka tgk siri Andrew Zimmern Bizzare Foods tuh...ada list2 makanan pelik/jelik dalam tu, dia dah makan...:)

daria said...

oh btw mim, setere2 sidak makan nok paloi2 tok. sidak ttp kalah ngan kita. sidak sikpat makan durian n tempuyak! ahaha

Nashays said...

unusual laa sangat ye..
aku ni kategori pemakan laa jugak p satu pon xde nak terai..

tp human placenta tu mmg elok sbb byk hormon so klu nak cantik boleh laa kita gantikan sotong dgn placenta...buat sambal

DeLancrettLurpak said...

TasekM,

Aku rasa diorg tak pernah rasa soto, kalau dah rasa, confirm diorg tak pandang2 dah makanan2 pelik ituu

DeLancrettLurpak said...

CikLilyPutih,

Amacam? Kembang tak tekak lepas nengok gambo tu?

DeLancrettLurpak said...

GC,

Kann? Canggih la sangattttt

DeLancrettLurpak said...

Daria,

Whatt? Utak apa on? Eeuuuwww

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad,

Yes, saya pun suka gak tgk. Tapi cara dia makan tu, mcm kan ok aje, heheh

DeLancrettLurpak said...

Daria,

Aok on. Ari ya Andrew Zimmern ka si Bourdain, sik ingat kmk, nya padah durian taste like feet, cisss!!!

DeLancrettLurpak said...

Nashays,

Eeee, website tu kata human placenta tu depa buat cocktail kauuu.. gilakkk!

Mak Piah said...

No 11-- Sik buh lelah nak gi ke jepun, di kampung kamek ya, fugu tok adalah makanan kegemaran rakyat kampung dan kawasan sewaktu dengannya. Yesss..it is very very the sedap one.

:-) Nok lain dalam list kitak ya..erkkkkkksss!
No 18--nya membela jin kah apa owh?

DeLancrettLurpak said...

MakPiah,

Gine ktk org masak ikan ya MP? Ya ikan buntal nak?

Mak Piah said...

DLL:
masam asam pedas...sedappp sekalsssss....coba tak makan nok dah polah ikan masin...ikan terubuk kalah you olss..seryes paling nyaman...uarghhh...I miss home.

Related Posts with Thumbnails