Sunday, 12 February 2012

Eczema Punya Pasal!

Begitulah nasib anak ku. 
A few days sebelum balik Malaysia hari tu mmg plan nak jumpa GP, tapi ada je halnye. So semalam pegi juge jumpa GP, dapatlah creams dan juga antihistamine med.

Last year masa winter, Yaya kena asthma yg agak terok juge.
This year no asthma (Alhamdulillah) tapi kena eczema yg sangat terok.
Saya ni dah macam bukak kedai dobi, asik lew cuci cadar and duvet cover.
Sebab malam-malam dia menggaru lalu berdarah.
GP kata mmg gitu, kalau tak kena asthma, kena eczema.
Habis belakang dan depan badan dan tangan.
Sekali tengok dah macam kena dera la pulak.
Tapi nasib baik takde dekat muka.
Kalau ada kat muka, ada potential utk kutuk tak handsome dalam "On Air", kahhhh!

Photobucket

5 comments:

Tijah said...

tapi kalu bibir ko bengkak, boleh afundi masuk balik.

Kazaztan Team said...

uuuuu laser mak dah keluar...ehehhehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Tijah,


Awwww! Macamana tau tektik retis ni? Dah biasa kewww? Hikhikhik

DeLancrettLurpak said...

Kak Kazaztan,

Ni bukan laser lagi ni, ni baru jarum, kalu laser, terbakar wa cakap luuuu, hehehe

Fina said...

my son pun ada eczema..his paed recommended ELOMET..bagus krim ya..

Related Posts with Thumbnails