Tuesday, 17 January 2012

Scene $$&@%@$# di ICU


Patient under small dose morphine. Seorang pelawat datang, dia juga staf perubatan hospital lain.
Pelawat : Sakit ke?
Patient : Angguk2.

Mangkuk ke hapa??? Dah duk dalam ICU, kau pikir ni vacation?

*********

Pelawat Sengal : Eh, dia ni sedor ke tidak ni?
Close family : Sedor la. 
Pelawat Sengal : Ye ke? Tak lah.
Close Family:  Iye la, tadi dia try nak angkat tangan.
Pelawat Sengal : Tak lah, kalau buat macam ni baru la tau sedor tak sedor.
Sambil ckp tu, Pelawat Sengal pegi tickle kaki patient. Bangang ke tidak?
Kau paham tak ni ICU?

**********

Pelawat Mangkuk : Bang, saya ni bang (sambil goyang bahu org yg under morphine)
Dah la masuk ICU tak basuh tangan. Main goyang je bahu orang tu.
Kenapa kau nak kejut org tu? Kenapaaa???!!!
Biarlah dia rest.
Kau takut patient tak tahu yg kau datang melawat.
Motif?
Sbb masa ko sakit nanti, ko takut dia tak dtg melawat ko?




Tu la orang melayu, tak paham adab melawat orang sakit, erghh!



Photobucket

7 comments:

- GC - said...

memang takdak adab. kadang2 tambah sakitkan hati dgn org yg macam ni

bujal X said...

da tu datang bawak buah anggur oren bagai~~saja buat panas~~bukannya boleh makan~~keh keh~~

Nashays said...

memang sengal..bertabah aje lah..

Daddy Ziyyad said...

wakakakakaa...tergelak besat baca komen bujal....masa saya keja ICU dulu, memang jenuh nak educate waris, especially melayu

Mak Piah said...

adegan bang...bang tu..terikut ikut dalam drama swasta kut?
:P

somuffins said...

DLL
Semoga your father beransur sihat walafiat seperti sebelumnya, insyaallah.

ZuNas77 said...

sabar je la dgn karenah org2 yg dtg melawat ni...mmg bgus dtg melawat org sakit...tp ada adab2nya ye kan..i pernah experienced org dtg melawat CURI DUIT my mom yg tgh tak sedar. yes, org sebelah katil yg cite. or dia buat cite? dunno..hahaha..

i doakan your dad akan cepat sembuh..

Related Posts with Thumbnails