Monday, 9 January 2012

My First Trainee

Yesterday adalah birthday Dila, so Anis anak kak wan nak buat cake. So, my jiran hantar anak dia ke rumah saya utk belajar buat RV cake. She did all the measuring, masukkan ingredients in the mixing bowl, scraping and decorating the cake. Tugas saya hanya grease the pan, masukkan the batter in the pan and oven, hahaha, besttt gilaaaa! Here's the cake and my trainee with her cake. Cer teka berapa umur anak my jiran. Abaikan rumah saya yg tak berapa semenggah, itu belom tgk bakul baju lagi tuh, hahahaha. I wish I have elaun org gaji and elaun gardener-berbadan-kekar, hahahah.

8 comments:

Hikbal Ujir said...

mcm mane buat sugar layer tu

DeLancrettLurpak said...

Ibal,

Sugar layer yg mana satu? yg warna putih ke colour2 tu?
Warna putih tu buleh buat cream cheese topping, kalau malas, buleh guna ready made coating yg jual dkt kedai.
Yang colour2 tu guna fondant, sonang ajo buek ehh...

DrSinga said...

Basikal apakah itu di belakang sana...??

Mamma Olyn ♥ said...

Ehh cutee la cake dgn coloful fondant:)), sayang nak makan..hehhe

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,

hehe, nampak aje ehhh..
basikal kecik, saya rasa mcm ridicoulus je nak membawaknye, heheh

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

tapi bebudak mmg suke ek.. Yaya asik kutip colourful balls tu je.. kek nya taknak makan, hehehe

suhana azlin said...

anak aku pun suka kunyah sugar balls tu entah apa yg sedap sangat.

eh comel la ini trainee, bagus bagus kecik2 dah nak belajo buat kek =)

DeLancrettLurpak said...

Suhana,

Aku masa kecik2 aku belajar buat sponge cake je kot.. itupun belajar tgk, hahahahaha

Related Posts with Thumbnails