Tuesday, 10 January 2012

Banyaklah Kauuu!

Tadi siang, sedang saya tgk paper and paper tu tgk saya, tetiba ada org tekan bell rumah. Rumah kami ni mmg posmen suka dtg, yaya suke beno online shopping, ish ish ish, nanti saya tarbiahkan Yaya. So, dgn gelabahnya, saya turun bawah. Tak sempat nak intai pun thru lobang pintu, lagipun ape ke heynya ko nak intai sbb pintu tu kan ada glass, mmg akan nampak bayang ko di belakang pintu dari luar. So, bukaklah saya pintu tu. Alah, sekali bukan posmen, mamat tu katanya agent on behalf of council. Dia ckp pasal free/discounted loft insulation. Dia tanya mcm2, tapi ada 1 soalan dia tanya sampai 3kali. Tak puas hati kot sbb saya asik jawap "None". Dia tanya "do u receive any kind of benefits?" Chehhh! Mentang2 muka aku mcm muka tak siap (winter weyy, muka mandi ala P Ramlee mmg tak berapa nak berseri), terus kau kata aku makang benefit yeeee! Hampehhh!



Saje jek la tunjuk pengat pisang yg jiran saya masak, sedapppp! Saya mmg suka pengat pisang tapi saya takkan buat dkt rumah sendiri. Sebab last time saya buat pengat pisang, saya share dgn tong sampah, satu utk ko, satu utk aku, gituuuu.. Ah sedapnye pengat pisang, oh kak wan, mai semangkukkkkk (ckp semangkuk tu mesti sambil senget2 mulut, perasan omputis, kahhh!)

7 comments:

bujal X said...

apa kes kongsi pengat pisang dengan tong sampah? keh keh~

somuffins said...

DLL
Kalau you boleh buat RVC (yg I tak pernah n takut nak cuba buat), tentunya you boleh buat PP cam petik jejari jer.

Soklan lewat .. Budak yang belajar buat kek dari you tu, berapa umurnya??

- GC - said...

saya baru belajar buat pengat pisang.. so sedap.. (perasan sedap)

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Dah takde orang nak makan selain dari tukang masak dan juga tong sampah, hehehe

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

buat tu mmg buleh ciksom, tapi taktau la sedap ke idak.. dkt tekak saya, apa pun sedap, hahahah...

Anis tu baru nak masuk 13tahun, nampak sgt matured pada mata saya lahh...

DeLancrettLurpak said...

GC,

kalau diri sendiri kata sedap, kire okla tu, pedulik la kalau org lain kata tak sedap, heheheh

Mamma Olyn ♥ said...

hehee.. lawak la cete ni:)).. pepun tringin lak nak mkn pengat pisang, maleh nak wat, hmm

Related Posts with Thumbnails