Friday, 30 December 2011

Wave of Love kahh?

Someone tweeted about Ombak Rindu dah ada dkt YouTube this morning. So kami pun terus la tgk, sbb kalau dah namanya dkt YouTube, confirm kejap je, lepas tu confirm dah kena tarik.

Saya taktau la korang, but as for me, I feel silly if I cried over a movie/drama in front of people. Tapi kalau sorang2 takpe, haha. So bila dah tgk dgn T-Bag, sakit ok jaw aku ni ha. Sbb everytime I was about to cry, I ketap my rahang as if it sedut all the syahdu feeling or whatsoever. The part yg saya tak buleh blah rasa nak pi toilet for buang air kecik plus nyorok-nyorok nangis was time Hariz mengaku dpn Pak Dollah and Mak Jah yg diorg dah menikah. Syahdu weyyy!

Later for dinner, we went to our jiran sekampung for laksa penang. Lepas makan, we all layan Ombak Rindu but thru another player. Youtube link semua dah kena tarik. Tgk ramai2 so banyak comments. We felt that Lisa tak sesuai la kot jadik Mila. Maya as Izzah is ok for some parts. Tapi we think that Ummi Nazeera (is it the right name? Tak ingat lah namanya) lagi sesuai kot.

Comment yg lain sampai sakit perut gelak were:
The eyebrows for hantu mak limah adalah overdo.
Izzah sempat highlight rambut balik dari nikah kat Siam.
Mana pegi kain baju kurung Izzah yg dia pakai lepas keluar dari brothel tu?
Dah kau ustazah, kenapa kau sidai baju berkemban, whyyyy?
Cara Izzah pakai kain batik nampak sgt tak kampung.
Pak Dollah suka tau bawak mulut, hahahha.
And etc etc.

And I really like most of the scenes before Mila come into the screen. So we left jiran's house right after Mila's first appearance in the movie. I have nothing against Lisa, but I just don't like the act, no offence to Lisa's fan.

And for that I conclude, I like Ombak Rindu and the best actor and actress goes to...


*drum roll*




Pak Dollah and Mak Jah!



Bang Aren Ajis pun best gak tapi buleh dak Bang Aren Ajis ckp kuat sikit, slow bebenoooor. Mak pekak sikit nakkkk!


Eh jap sapa yg budget diri kaya kat sini, I mean yg socialite la, mmg org kaya ckp mak si Hariz @ Dato' Sufiah tu ke? Eeeee...

Sent from my BlackBerry smartphone from Virgin Media

10 comments:

Yat Maria said...

hehe...Lurpak..ko nagis sikit2 dalam toilet ke sampai sedu sedan?I usually watch citer tangkap nagis either alone or with dude..kenot with the boys...gerenti jadi bahan gelak..ohhh sungguh ku tak rela!

Pn.Ibu said...

kita pon dah tgk semalam dkt youtube....mmg sedih sgt tapi sy xsempat nak menangis...maybe sebab sy ni xde perasaan kot....

Kazaztan Team said...

Ooooo saya belom tgk....tp baca novel ye melalak x hinggat....huk..huk..

gula merah said...

bg sesiapa yg blom bc novel mungkin rs best la kot citer ni...tp kalau sapa yg dh bc novel akan ckp..best lg novel....i prefer novel kot...meleleh air hidong..berjujuran airmata ko...haahhahah...buruk giler...kluar bilik jer bengkak mata...

uMMisYa said...

Salam. Nak tanya link baru utk tgk Ombak rindu apa ye..youtube x leh lagi kan..smlm tghmlm dah x leh rasanya

DeLancrettLurpak said...

Kak Yat,

I tahan ok! I tak pegi toilet pun, tahan sampai sakit jaw ni mengetap gigi, hahahahah

DeLancrettLurpak said...

Pn Ibu,

Syahdu dia over sgt sebab dia dah kawin kot.. kalau cerita pasal tak kawin, tak syahdu punya, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan,

tunggu abis pantang baru leh tgk tauu.. kang emo terlebih, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Gula Merah,

Yupp, mmg la novel dia lagi best. Tapi kena la paham la kot adaptasi novel mmg selalu jadik cenggini.. tapi not bad lah kan

DeLancrettLurpak said...

Ummisya..

Dkt http://www.malaymoviesfull.net/ dah ada dah.. sila layannnn.. hehehe

Related Posts with Thumbnails