Monday, 5 December 2011

Oh là là, Paris! - Day 1

Ye, Paris sangatlah overrated. Mmg tak pernah ada plan pun nak pi sini, tapi ntah mcmana T-Bag dapat ilham pun saya taktau. Kami book pun 3 weeks before, so plan nye mmg nak ke Disneyland and Paris saja. Tak buleh nak lama sgt, sebab ehem ehem *tampar diri sendiri* kerja kan banyak.

Flight on 29Nov was at 6.40am. So, dari rumah adalah pukul 3.30am, gigih tak mak? Flight adalah delayed 35minutes later, grrr! Sampai Paris CDG Airport pukul 10.30am. Kami jalan slow -slow, jengok-jengok airport ni. Cantek ok? Lepas tu gerak naik train to Disneyland, 10minutes je pun ride nye. Sampai dkt Marne La Vallee Ches station, letak beg dkt locker and terus pegi Disney Park. Sebab dah pukul 11 lebih, so mcm tak berbaloi nak masuk Disneyland Park/Walt Disney Park. Kami lepak dkt McDonald. Disney Park tu mmg banyak kedai penggoda utk budak-budak, so mmg kena elakkan dari masuk, kihkihkih. 

Lepas jalan-jalan dkt Disney Park, kami terus ambik bag and decide nak lepak aje dkt hotel sementara tunggu nak check-in. So, tunggu shuttle bas ke Magic Circus Hotel, shuttle bus adalah free to-fro train station/Disneyland Park and certain hotels. Sampai sana baru pukul 1pm++. Tanya front desk, katanya bilik dah ready, cantek ah. Sementara tu, suruh front desk booking shuttle bus to La Vallee Outlet Village. Shuttle bus yg ni kena bayar, €5 per adult. 


Mmg banyak designers brand dkt sini. This outlet is one of the 9 chics outlet village around Europe, dkt UK ada satu iaitu Bicester Village. Hotel staff bagi pulak saya promo additional 10% discount for 2 brands.  Wahhh, hati berbunga-bunga. Oh, tapi takde Louis Vuitton outlet kat sini ye.  Masuk la a few brands yg saya suka tapi masalahnya Italian, saya nak something French, ewaahhh! Ye lah, dah sampai France nak la something French. Masuk JuaraPanjang, tapi takde yg berkenan, isk! Dkt Furla pulak ada promo buy one, get another one with 50% discount. Tambah pulak extra 10%discount, mmg mantap lah babe, kehkehkeh. Tapi Furla adalah Italian, so cancel.  No damage done. 

Lepas tu, kami lepak Val'd Europe shopping mall. Besar gile wey, sukaaa!!! Saya adalah manusia pencinta shopping mall yg berjiwa bandaraya. Bandar-bandar metropolitan ni confirm takkan sesuai utk saya tinggal, chewwahh. 2-3 hari adalah tops utk hidup di KL, lebih dari tu, jiwa ku tidak keruan. 

So, lepas lepak kejap dkt mall tu, kami pun balik la hotel. Huih, penat gila, bangun awal sgt.  Masing-masing dah penat tapi nak kena alas perut, so order dari room service. 

Salmon apa ke namanye, sedap la tapi. Huge portion.

Pukul 7.30pm, semua terbongkang tdo, kihkihkih.
Photobucket

8 comments:

bujal X said...

ok.saya jeles~

Anggerik Berduri said...

yaya comel.:)

Nashays said...

ape ke best nye juarapanjang tu nok..x fahama aku..tp aku menantikan part seterusnya apakah yg ko tangkap kat paris ittew..

Kazaztan Team said...

more picture pls....

DeLancrettLurpak said...

Bujal,
alahh, jgn jeles, kalau ada rezeki, pasti kamu akan ke sini :)

DeLancrettLurpak said...

Anggerik Berduri:
Yaya mmg excited gile, tu yg kalau bergambor, senyum aje

DeLancrettLurpak said...

Nashays:
Panjang lagi ceritanya nok, kehkehkeh...

Juarapanjang ni glamour sebab bag Le Pliage, murah la...

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Akak ni mcm taktau saya tak berapa suka bergambor, heheh

Related Posts with Thumbnails