Saturday, 10 December 2011

Mungkin Saya Patut Join Kak Tijah

Kalau saya ada hobi macam Kak Tijah, confirm saya takda masalah.

Patutnya potong daging tu selai-selai, baru la cantek dek non.
Ni tak, dah la pisau tumpul, ko main gasak aje. 
Dah la tak pandai asah pisau.
Kak Tijah, buek la kelas mengasah pisau, nanti den join, kihkihkih

Mesti guna carving knife agaknye ek.
Tapi apa-apa pun lamb chop with creamy black pepper sauce, sautee brocolli and carrot plus chips adalah sgt nyumsss!!!

Kasik tayang sekali lagi tapi different angle, wakaka!
Waduhhh, nak seround lagi laaaaa...
Photobucket

19 comments:

Mak Piah said...

*waduhhhhh nak seround lagikk....* kekkekekekekekkekeke.

resepi mana??

bujal X said...

Oh my goat..

Madam Sooyaree said...

Iolls nyilu asah pisau. Elok weh kumpul pisau, rumah kitorang pun byk pisau dari sudu, hahah

Kazaztan Team said...

ape kisah dgn hasil potongan..yg penting rasa ye...

linda said...

Mimmmm,

Share ler resepi.Saya pencinta makanan spt ini. Heee

Tijah said...

dapatkanlah pisau seramik untuk rasa lamb yang lebih rich.

motip?

Ayu said...

Menggoda beb. Mcm terbau2 sampai sini. ;p

DeLancrettLurpak said...

Mak Piah,

Kelak kmk tepek resepi oo.. nyumssss... terliur nangga makanan dimpun, hahahah

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Kihkihkih.. OMG!

DeLancrettLurpak said...

Madam Sooyaree..

Tu lah noks, aku nak buat hobi baru, aku nak kumpul segala jenis pisau, hehe.. pisau cap G**** ada noks? hehehe

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan,

Kak, kalau potong sedang2, senang makan, kalau dah potong tebal2, susah pulak nak mengunyah, hehehe..tanggal gusi den!

DeLancrettLurpak said...

Linda,

Nanti kita share eh, tunggu kita buat another round of lamb roast, hehe

DeLancrettLurpak said...

Kak Tijah,

Budget bila potong daging kambing guna pisau seramik lalu terasa kesedapan yg melampaui batas laaa, kalau la ada kan pisau cenggitu kannn? heheheh..

DeLancrettLurpak said...

Ayu,

Ni menu wajib umah aku sekali sebulan... kang kalu seminggu sekali, ada gak yg kena melawat spital selalu kang, hehehe

アヌムちゃん said...

wahh sedapnyaaaa..sangat tergoda melihatnya..

btw, udon tu rasa dia mcm laksa kot cmtu..takla sama 100% tp lebih kurang la..heee

slm kenal :)

DeLancrettLurpak said...

アヌムちゃん,

ish, lenkali kena try la udon ni..

suhana azlin said...

choi! ni kalau dapek kek laki den tragedi le jawabnye..

pernah post resepi kt sini x? kalau nak beli kambing tu amik cut apa ye? slurppp!!

DeLancrettLurpak said...

Suhana:

Apa hal lak tragedy babe?

Erk, rasanya tak pernah lah post recipe kat sini. Takpe, nanti saya letak.

kami selalu ambik front chop or back chop, depends on apa yg ada dkt kedai. Kalau nak puas makan daging, ambik sirloin chops. Tapi kalau buat stew/curry/soup, kami ambik ribs.

suhana azlin said...

letak jangan tak letak...creamy sauce tu sangat menggoda!

tragedi kpd kambing2 tersebut, sbb laki i mmg hantu kambing

Related Posts with Thumbnails