Friday, 16 December 2011

Menu Sarapan Pagi yang Paling Senang Disediakan

Ada orang google pastu termasuk dalam blog ni.

Senang tu sangat subjektif.
Ada orang kata senang mcm tahap makan cornflakes aje.
Eh, sarap paling senang dibuat adalah minum air masak aje la, kannn?
Bagi saya saya sarapan heavy yg senang adalah nasi lemak, sebab santan guna santan tin, sambal pun dah biasa buat, rebus telur pun dah terer, kahkahkah.


Kalau la ada delivery for breakfast kannn?
Nikmat wooohhh.
Tetiba teringat sarap-sarap yg awesome:
Nasi kapit dengan sambal kacang, nasi dagang and nasi minyak (selalu makan ni  masa duduk Pekan).
Soto nasi and lontong (favourite kalu balik Muo)
Laksa sarawak, mi sapi and mee jawa (in Kuching)
Roti canai with kari kambing (Skudai)


Ape barang makan western breakfast kannn?


Keywords yg ada semuanya menggambarkan obsession tuan blog ni kepada makanan kecuali "bunga kemboja".
Saya bukan minah bunga but once in a blue moon dpt bunga mampu membuatkan saya feeling syahdu :)




Photobucket

22 comments:

Anjang damia said...

Mee jawa wit sate pagi2 mmg terbaikkk kn :)

aliaaroslan said...

saya dah berapa hari duk breakfast mc D je ni kak. nasi lemak kat cafe ni orang nya dah tak anta. huwaaaaa.

saya suka heavy breakfast.

bujal X said...

nak nasi phat pet!

apa rasa nya? keh keh~

suhana azlin said...

kedai cupcakes di msia-map

haha paling kelakar kut, bukak je la google map dik oiii =P

DrSam said...

breakfast ikut geng mengeteh bawa TEMAN makan, tiap-tiap hari menu berbeza-beza. Kadang-kadang tu cium bau aje :)

Mamma Olyn ♥ said...

lapaq roti canai laaa.. xsabar nak order kat nott, roti canai delivery..haha

Ayu said...

To me, sarapan paling senang adalah muesli + susu ataupun roti sapu nutella. ;p Tapi nasik lemak tetap di hatiii

fika79 said...

aku benci ko k..
sbb ko buat air liur aku meleleh..
arrgh..nak makan sedap..
mim, pos kat aku, plisss..haha

Arina said...

Sarapan yang paling akak suka lempeng kelapa dg sambal ikan bilis cili api( buat kering2) compare dg pancake with butter+honey...tekak melayu lah katakan...hehehe.......

DeLancrettLurpak said...

Anjang Damia,

Yorbehhh, mun dpt mee jawa with sate pagi2 buta, nang heaven aihhhhh

DeLancrettLurpak said...

Aliaa,

Akak mmg suka semua heavy kecuali dinner.. if possible akak nak makan bruschetta je waktu dinner, tak agak2 kan akak demand, hahahahhaa

DeLancrettLurpak said...

Bujal,

Eh ayam phat phet tu sedap tau. kalau nasik dia pun confirm sedap..

DeLancrettLurpak said...

Suhana Azlin,

Kannn? heran mak noks!

DeLancrettLurpak said...

DrSam,

No wonder you can keep you body in normal range doc.. you ambik bau je yeee.. hehehe

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn,

I dah call depa, asik masuk voicemail tauuu.. I nak order murtabak sekali, eh you dah order ka? kalau dah order, bgtau how to contact depa ok?

DeLancrettLurpak said...

Ayu,

Aku tak lalu sarap yg sejuk ok! Aku makan oat+susu yg dipanaskan. Kalau sejuk, kembang tekak mak!

DeLancrettLurpak said...

Fika79,

Ko meh sini, aku sumbat kau macam2 food, meh leee

DeLancrettLurpak said...

Kak Arina,

Saya pun suka lempeng kelapa. Tapi saya nak cicah dgn ikan masak lemak cili api pekat2.. arggh! how i wish my mom is here.. hehehe

gedek! said...

uncle suka gadis bunga...

Mamma Olyn ♥ said...

La yaka, ni pe order truih kat wall Roti Canai Warung Nott @ add fb tauke, Anita Adnan, inbox dia confirm reply. I nak jadi stokis truih, hahhaa, freezer br sampe, sok br nak order. Memula i nak order antaq sms/ email xjwb pon, last2 dlm fb juga dia reply..
p/s gerunn gak nak beli byk, tkut i balun semu!

DeLancrettLurpak said...

Gedek,

alahh, lenkali suke le dgn gadis-suka-makan,hahahahah

DeLancrettLurpak said...

Mamma Olyn


Saya baca wall kak Anita tadi, depa pi Sheffield hari ni. Depa antaq roti canai kat hanpa ka? Syiok la korangg

Related Posts with Thumbnails