Thursday, 8 December 2011

In Yaya's Mind



Situation 1
Me : Yaya, I need to go upstairs and samekom (samekom means solat). You stay here, allright?
Yaya : No, you stay with me.
Me: If I don't samekom, God will cross at me.
Yaya: Ooo (he paused). It's ok, I'll buy toys for you.
Me: Whatt?

Kiteorg kalau marah, kiteorg kata taknak beli sweets or chocolate or toys. So, dia assume I'll never get any toys if I don't samekom.


Situation 2:
Me : Have the grown ups at your school scolded you?
Yaya: What Mommy? old?
Me : No. I mean, get crossed at you.
Yaya : No Mommy. But they get crossed at Rhys. Rhys is a very naughty boy. He's supposed to be in Butterfly group. But he didn't want to sit there. Mrs Hunter called him three times and asked him to sit next to Mrs Hunter. Naughty boy.
Me : <dalam hati, ni calon prefect ni>


Situation 3
Yaya: Mommy,I have something to whisper to you.
Mommy: Come here then.
He put his hand next to my ear and whispered this.
Yaya: If you don't brush your teeth or your hands, you'll get the germs.
Mommy : Really? <buat muka terkejut gila>
Yaya :  Yeah, Mrs Downey told me today.


Photobucket

20 comments:

Fantabulous Mommy said...

auww so cute.

Farah

Dora Natasha said...

comelnyer!!!

wah..nak kawenlah n dapat anak.
hik hik hik

gula merah said...

cute kan budak2 nih...

linda said...

Comel!!! Mim, Yaya gheti ckp melayu tak? hee... his English mesti bagus sampai tua sbb asas dia dah bagus. Cousin saya kecik2 skolah kat International School masa kecik2 semua terel English smpi tua ni unlike me, semua berterabur. Heee

aliaaroslan said...

confirm. yaya ialah se-anak-omputih-celup dengan alim

Fazira said...

ala-ala comel lah yaya nie..

tapi geram...susah benar nak cakap ngan fazira.. eeeee

Ayu said...

HAHAHAHHA!! Story no 3 tu makcik xtahan nak gelak nak oii. :D

DeLancrettLurpak said...

Fantabolous Mommy Farah,

kalau dia dah start ckp, mcm bertih jagung lepas tu dah tak cute dah, ahahahha

DeLancrettLurpak said...

Doa Natasha,

sila kawin esok juge, hehe

DeLancrettLurpak said...

Gula merah,

cute kalau dia tak mengadas2, hehe

DeLancrettLurpak said...

Linda,

dukacita dimaklumkan, paham pun tidak, ckp jauh la sekali, heheh

DeLancrettLurpak said...

Wahai Aliaaroslan,

Akak dah lama nak tanya Aliaa, kenapa Alim sekolah kat Tepeng, kenapa tak sekolah dkt selangor?

DeLancrettLurpak said...

Fazira,

kome pakai slang Burmies, mmg le Yaya tak paham, cer guna slang Bristolians, confirm dia paham, hehehee

DeLancrettLurpak said...

Ayu,

Macam kan perkara hebat gila la kannn? Ntah hapa hapa Yaya, kadang2 benda tak de kaitan dgn dia pun, nak gak menyampuk

Mak Piah said...

Yaya:
confirm kene geget ngan kamek kitak tok. Grrrrrrrr*...

DrSinga said...

Yaya group apa??


psst..
implanon expired bila?

Ribbon Clown said...

Hahaha samekom.. Adam plak panggil solat, amin..he he

smart lah yaya nih..ko bg makan ape? hehe

DeLancrettLurpak said...

MakPiah,

buleh geget tapi ada bayarannya..sekali geget, mesti merik toys, hahahah

DeLancrettLurpak said...

Ibusinga,
Yaya group ladybird..

Baru jek renew implanon lahhh

DeLancrettLurpak said...

Pe'jah,

Aku rasa sama je dgn budak lain, cuma aku rasa dia makin lama makin ada ciri-ciri pengawas, hahahahaha

Related Posts with Thumbnails