Friday, 23 December 2011

Bully

Ini bukan kes dera hasil "cerdik" seorang dewasa, ni budak punya kerja.
 
Source : Daily Mail

Dan yang fact yg paling mengejutkan si tukang bully baru berumur  2 TAHUN!
Dan yang ini adalah kali ke-4 kena buli dgn pembuli yg sama.
Dan budak comey dlm gambar tu umurnya 3 TAHUN!
Dan yang paling best, benda ni jadik dkt one of the nurseries in Hengland. Hengland tuuuu! Confirm OFSTED result nurseries tu jatuh merudum.

Ganas gile kau budakkkk!
Yang peliknya, biasanya nursery dkt sini, for toddler in between 2-3 years, 2-3 children are put under 1 key worker's care, itu based on experience kami lah. Macamana buleh terlepas pandang? Biasanya budak2 ni depan mata key worker tu. Heran pulak.

Yaya pun selalu mengadu ada budak, R(bukan nama sebenar) selalu tolak kawan dia, S . S ni pakai specs, mmg baik gile la rupa nya. R ni mmg suka carik pasal. Masa Christmas play hari tu pun, bila all parents dipanggil masuk ke dalam class utk tgk the play, kami nampak R tu baru lepas menangis, confirm dia nak buat something, cikgu tak kasik, pastu dia amukan. Dia duduk antara cikgu padahal dia berlakon jadik reindeer (budak-budak yg berlakon jadik reindeer duduk sama-sama sebaris), cikgu kena control dia, ye la takut dia buat lagak gangster depan parents kang.


And sometimes, Yaya mengadu jugak ada budak J (bukan nama sebenar) carik pasal dgn Yaya. And kalau dia cerita dkt saya, saya akan tanya "what did you do then?". Yaya kata, "I told him to stop, I don't like it", but if he kept doing it, I just ran off. Yaya kan  bersize kecik, so mmg cikgu nursery dia ajar kalau ada budak carik pasal, ckp mcm tu.

Tapi seriously, kita as parents, kadang2 terlepas pandang mcmana anak kita main dgn orang lain. Adakah dia suka conquer? Or adakah dia pakturut? Or adakah dia mmg jenis "if you stand in my way, i'll break your neck", matikla ganas kan? Or kalau dia tak jadik center of attention, terus takda mood, lalu buat hal.



Persoalannya di sini, siapakah nama sebenar J, R dan S.
Sile maafkan saya, sebab penutup karangan mmg ntahhapahapa.


Photobucket

10 comments:

gedek! said...

persoalan tu yang tak boleh terima tu....

ZuNas77 said...

Omg.....teruknya all the bruises om her face!!!, and yes, she's sooooo cute!!!!.... Kalau anak I la kena mcm ni!tak tau la......

Yes,you are right. Teacher should observe la...klau agak2 Ada budak ganas melampau,kena la bg attention lebih kat dia sikit...if not abis patah riuk budak-budak kat nursery tuh....hehehe

Konot said...

kesiannya budak tuh!! dah la comel banget!

somuffins said...

DLL
Sebelum jwb soklan siapakah J,R & S, I nak muahaha dulu ..

J=Jahat, R=Rascal, S=Setan

Boleh ke? Harap dpt markah, hehe..

Ayu said...

Aiyoo siannya. Kalau umur baru 2 tahun jagung dh boleh cederakan org mcmtu, xtau la apa nak jadi bila jagung dah tua. Btw, budak tu comell sgt. Kesian kat dia..

DeLancrettLurpak said...

Gedek,

Langkah senang nak tutup karangan, hahaha

DeLancrettLurpak said...

Zunas77,

I always believed a child with problem comes from a problem family..and yes, they should put extra attention on these children, hemm...

DeLancrettLurpak said...

Konot,

kannn? syahdu aku tgk muka dia tauuu

DeLancrettLurpak said...

CikSom,

J and S 88%.. but S tu salah.. S=Sweet, hehehe

DeLancrettLurpak said...

Ayu,

Ada satu research kata kan, people with hitting habit ada masalah dkt otak..cuba la discan otak budak tu ekk.

Related Posts with Thumbnails