Wednesday, 9 November 2011

What Will You Do?

Last saturday, we went to Clark's Village. Kenapa tak ke Bicester? Sebab saya kalau pakai designers, kulit saya gatal-gatal, padahal tak pernah pakai pun, kihkihkih. Tapi lain orang lain ragamnye, ada orang kan dia tak shopping masa sale. Hebat kan? 

Anyway, memang bersepah la sale. But sometimes, jgn tetipu la. Biasa jeans GAP yg saya beli dkt Clark's Village adalah not more than GBP14.99= RM75. Tapi sebab terjumpa long and lean size 12 (last time saya pegi, size 10 & 12 takda), tambah pulak depa pi letak sign "50% discount for all denim", haruslah hati memberontak nak beli. Tapi sebab otak congak saya malas kira, terus headed to the till and bayar. Ambik kau 19.99gbp! Rugi 5gbp, boleh bra selai dkt LaSenza, hahaha! 

Anyway, lepas hantar Yaya-Yayen and T-Bag ke kereta, saya pi carik dua orang tetamu London and jalan lagi dgn diorg. And they wanted to go to CK's shop. Saya mmg tak pernah masuk kedai ni. Spender pompuan dgn nama lelaki adalah tidak sesuai ok! 

Masuk je, wahh, sale! Ok. Mari pegang material. Wah! Fabric mmg best, kalah LaSenza I tell you. Sekali saya terpandang bikini type, 4 for 20gbp. Fullamak! Cantek ah! Let's pilih colour. Feeling-feeling gadis sunti, saya amik la colour pinkish-purplish gitu, colour mesti bagitau, kasik korang imagine betapa canteknya spender saya, kihkihkih.


Ambik M size.


Tarik sepasang penutup payudara serta matching thong as well yg sedang sale. 
M size juga.


Sampai till.
Letak atas counter.


Minah tu tgk aku.
Pastu tgk kawan dia.
Pastu tgk aku balik.


Till-girl : Ma'am, are you aware that M size is for people with size 10-12?
Aku dah agak dahhhhh! Gemuk sangat ke aku?! Grrr!
Me : Yes, I know.
Till-girl: It 's just that, you can't return it once you purchased for hygiene reasons. If you prefer, we have measurement service here.
Me: Thanks but no thanks.


Pastu aku buat muka selenga.
Diorg pandang sama-sama diorg.
Pastu diorg gurau-gurau, "would you like to buy an extra matching thong, it's only 4gbp".
Nak je ku jerit, tak payah, hati ku terluka, echeh!



Kalau korang, what will you do?
Photobucket

20 comments:

bujal X said...

keh keh~

itu sahaja~tak sampai hati nak komen~

Yat Maria said...

"penutup payudara"..muahahha...kelassssss!!!

Kazaztan Team said...

ehehehehehe...saya simpatiiii

Sidratul Muntaha said...

ahaha.
kate jerlah,aku sgt bangga bial ia tertojol2..
ekeke...
:P

Ms.Lilies said...

hahaha....
kita serupaaaaaaaa..sebab tu xde beli kat luar dah...beli ngan mak jek..malu punya psl

- GC - said...

keciknya hati tanya macam tu. kalo aku terus cancel.. hahhaahaha

Makji Esah said...

Erkk..saya pakai CK tawww....tapi macam syial kann..macam la kita tataw size kita senirik...but, disebabkan menda ni mahal dari bra spentot ASDA, untuk ketenangan otak, silalah measure dulu ye...

anakdara said...

ceh nang keribang mims..mun kmk chow lalu..huh..keribssss

Daddy Ziyyad said...

mat saleh memang jenis yg berterus terang. Bagus sebenarnya.Cuma kalau dalam hati ada taman, memang terguris jua..ekekekekekkee

~ lain kali tepek gambar utk lebih jelas jalan cerita~ haha

Cik Kiah said...

Vavi tau! I pun terasa sama..!

DeLancrettLurpak said...

Bujal:
Mesti kamu menyerongeh je depan komputer kannn?

DeLancrettLurpak said...

Kak Yat:
Kann? Asik coli, bra, i boring.. hehehehe

DeLancrettLurpak said...

Kazaztan:
Kesian saya kan kak ? heheheh

DeLancrettLurpak said...

Sidaratul:
Itu mmg size kite la.. muat tauuuu! kihkihkih

DeLancrettLurpak said...

Kak Mimi:
Biar boto k.mimi? pi beli spender dgn mak laie? hehehehe

DeLancrettLurpak said...

GC:
Aku terkedu ok! Terkesima sekejap.

DeLancrettLurpak said...

Makji:
kita tau la size kite kan, sebab few weeks before this I beli spentot dkt M&S size 14, longgar ok, takyah pakai tangan nak bukak spentot, dance salsa sikit, terus luruh je spentot tu ke bawah.. bongok la CK nye salegirls, hish!

DeLancrettLurpak said...

Anakdara:
k.sue, nang terdiam kmk koh memula, hampeh!

DeLancrettLurpak said...

DaddyZiyyad:
Heh, bahaya letak gambau kalu cerita SX mcm gini, heheheh..

saya berpikiran positip, saya rasa saya lagi slim dari dia, sebab tu dia jeles, wakakak!

DeLancrettLurpak said...

Cik Kiah:
Sentap hati tauuu!! menyampahsss!

Related Posts with Thumbnails